İSTANBUL (AA) - Damla Doğal Kaynak Suyu, bitki bazlı hammaddeden yapılmış tamamen geri dönüştürülebilir ilk içecek şişesi olma özelliğini taşıyan BitkiŞişe'yi kullanmaya başladı.

Coca Cola açıklamasına göre, Sapanca, Uludağ, Köyceğiz ve Elazığ’da bulunan, Türkiye’nin dört yanındaki doğal su kaynaklarından şişelenen Damla Doğal Kaynak Suyu, BitkiŞişe (PlantBottle) adı verilen ve yenilenebilir kaynaklardan elde edilen ambalajıyla sunuluyor.

BitkiŞişe şeker kamışı posalarından yenilikçi bir teknolojiyle işlenmesi sonucunda elde edilen hammaddenin, PET şişelerde yüzde 30’a varan oranda kullanılmasıyla üretiliyor. BitkiŞişe tamamen geri dönüştürülebiliyor.

Sürdürülebilir ambalaj alanında öncü olmayı hedefleyen Coca-Cola Şirketi, ambalajlarının toplanıp, geri dönüştürülüp, yeniden kullanılmasını sağlamak amacıyla geri dönüşüm altyapısına ve geri dönüştürülebilir ambalajlara yatırım yapıyor. Bu çabaların tümü, ambalaj kullanımındaki döngünün tamamlanmasını sağlamaya ve tüketiciler için sürdürülebilir ambalajlar üretmeye odaklanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Coca-Cola Türkiye Gazsız İçecekler Genel Müdürü Can Arcasoy, şunları kaydetti:

"BitkiŞişe sürdürülebilir ambalaj inovasyonu konusunda çok önemli bir gelişme. Hem görünümü, işlevi ve verdiği his ile geleneksel PET şişeyle aynı hem de yenilenemeyen kaynaklara olan ihtiyacımızı azaltıyor. Coca-Cola Şirketi olarak 2009 yılı itibarıyla birçok pazara sunduğumuz 25 milyarı aşkın BitkiŞişe ile 270 bin tona yakın karbondioksit emisyonun bertaraf edilmesini sağladık. Bu rakam 57 bin aracın atmosfere yaydığı karbondioksit gazına eşdeğer. Global olarak hedefimiz ise 2020 yılına kadar kullandığımız tüm plastik şişelerimizi BitkiŞişe ambalajlar ile değiştirmek."