Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı heyeti, kuruma bağlı il ve ilçelere tespit ve tedavi amaçlı gezilerine devam ediyor.

İl ve ilçe gezilerinin önemine dikkat çeken DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler, “Saha çalışmasıyla sorunları yerinde tespit ediyor ve çözüm için çare üretiyoruz. Zaten geri kalmışlığın çözümü yatırım ve üretimdir” dedi. Gezinin, DAP Eylem Planı’nda yer alan 2015 yatırım programına girmiş olan DAP Sınır İlçeleri Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Programı kapsamında gerçekleştirildiğini ifade eden Güler, üç günlük gezinin Kars ve Ardahan illeriyle; Posof, Damal, Hanak, Arpaçay, Çıldır ve Digor ilçelerine gerçekleştirildiğini ve ziyaret ettikleri il ve ilçelerde kaymakam ve belediye başkanlarıyla bölgenin kalkınması yönünde fikir teatisinde bulunduklarını söyledi.

Her il ve ilçenin kendine özgü sosyal-ekonomik gerçeklerinin olduğu ifade eden Güler, "Sorunları analiz etmeden tedavisini yapamazsınız. Bu gerçekler doğrultusunda maddi ve manevi kalkınma stratejileri üretilmelidir. Gelişmiş iller kategorisine sokulabilen kentlerle bu sürecin daha başında olan bölgemiz illerinin kalkınma öncelikleri farklıdır. Öncelikler farklı olunca yöntem ve metotta farklılık gösteriyor, doğal olarak. Teşviklerden yararlanıp başarı destanları yazan şehirler sınıfında olmak en büyük hayalimizdir. İşte bizim yapmak istediğimiz de böyle bir analiz kapısını aralamak. Bu amaçla, ilçelerde oluşturulan proje ekipleri ve paydaşların katılımıyla toplantılar düzenledik.” dedi.

Gezide öne çıkan öncelikli eksikliklerin alt yapı yatırımları, kadınlar ve gençlere yönelik ekonomik faaliyetler ile sosyal mekan ihtiyaçları olduğunu da belirten Güler, tespitleri rapor halinde Kalkınma Bakanlığına sunulacaklarını ve mutabık kalınan projelerin ivedilikle desteklenmesi için çalışmalar yürüteceklerini de sözlerine ekledi.