İstanbul’da askeri darbe girişimi protestosunda hayatını kaybeden 30 yaşındaki Erdem Diker, memleketi Tokat’ın Niksar ilçesinde gözyaşları içerisinde toprağa verildi.
FETÖ’nün darbe girişimi sırasında İstanbul’da düzenlenen saldırılarda hayatını kaybeden Erdem Diker’in (30) memleketi Tokat’ın Niksar ilçesinde toprağa verildi. Niksar Devlet Hastanesi morgundan alınan Diker’in cenazesi, Şeyh Keşfi Osman Efendi Camisi’ne getirildi. Diker’in ağabeyi Engin Diker tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Diğer kardeşi Ersin Diker ise ağabeyini teselli etmeye çalıştı. Diker’in babası Hamdi Diker ise ayakta durmakta güçlük çekti. Diker’in cenazesi öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazının ardından Başçiftlik ilçesine bağlı Şahnaalan Köyü’ndeki aile kabristanlığında gözyaşları içinde toprağa verildi. Cenazeye Diker’in yakınları ile Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Niksar İlçe Emniyet Müdürü Zeki Akyol, AK Parti Niksar İlçe Başkanı Mustafa Eraslan ile vatandaşlar katıldı. Erdam Diker’in evli ve bir çocuk babası olduğu ve İstanbul’da demir doğrama atölyesi çalıştırdığı öğrenildi.
Darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz akşamı Erdem Diker ile telefonda görüştüğünü söyleyen amca oğlu Erhan Diker o gece amcaoğlu Erdem’i telefonla aradığını darbe olduğunu belirterek, “Amcaoğlum bana Sabiha Gökçen Havalaalanı yakınlarında iki kardeşiyle birlikte olduklarını yaralı polisleri gördüklerinde polislere yardım etmeye çalıştıklarını söyledi. En son görüşmemiz de bu şekilde oldu. Daha sonra Erdem’in yaralandığını ve hastanede hayatını kaybettiğini öğrendik” dedi.