Edirne’de, Selimiye Camii ve AK Parti İl Binası önünde toplanan vatandaşlar, askeri darbe girişimine tepki gösterdi.
Türkiye’nin çeşitli illerinde yaşanan askeri darbe girişimine tepki göstermek için Edirneliler sokağa döküldü. Selimiye Camii ve Ak Parti İl Binası önünde toplanan yüzlerce vatandaş, ‘Dik dur eğilme, bu millet seninle’, ‘Recep Tayyip Erdoğan’ sloganları atarak, darbe girişimini protesto etti. Türk bayrakları ile kent merkezinde yürüyen vatandaşlar, yaptıkları açıklamalarda, “Reisimiz sahada, biz de sahadayız. Reis nerede, biz orada bu ülkede artık darbe yok” ifadelerini kullandı.
Sınır kapılarında herhangi bir sorun yok
Türkiye’nin çeşitli illerinde yaşanan askeri darbe girişimine tepki göstermek için Edirneliler sokağa dökülürken, Edirne İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre Kapıkule başta olmak üzere bölgede bulunan diğer kara sınır kapılarında herhangi bir sorunun yaşanmadığını, giriş çıkış işlemlerinin sorunsuz şekilde devam ettirildiği belirtildi.
İl genelinde asayiş olayı yaşanmadı
Edirne’de, askeri darbe girişimine tepki gösterilerinde, İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipleri teyakkuza geçti. İl merkezinde ve ilçelerinde personel sayılarını arttırarak, geniş güvenlik önlemleri alan ekipler, kent genelinde herhangi bir asayiş olayının olmadığını bildirdi.
AK parti yönetimi il binasında toplandı
AK Parti İl binasını önünde toplanan yüzlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atarak, askeri darbe girişimine tepki gösterdi. AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, İl Başkanı İlyas Akmeşe ve il yöneticileri parti merkezinde toplanarak, ülke genelinde yaşanan gelişmeleri takip etmeye devam ediyor.