Darbe girişimi sırasında darbeci tuğgenerali öldürdüğü iddia edilen Gölbaşı Özel Kuvvetler Komutanının emir astsubayı Piyade Astsubay Kd. Başçavuş Ömer Halisdemir törenle toprağa verildi.
Darbe girişiminde Ankara Gölbaşı Özel Kuvvetler Komutanlığına gelen darbeci askerlerle çatışan ÖKK Komutanının emir astsubayı 42 yaşındaki Piyade Astsubay Kd. Başçavuş Ömer Halisdemir için memleketi Niğde’nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu kasabası meydanında tören düzenlendi.
Törende konuşma yapan Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, “Niğde Valisi olarak bizzat komutanları aradılar, Başbakanlıktan aradılar. Bu kardeşimizin teröristlere karşı savaşırken şehit edildiğini söylediler” dedi.
Konuşmalardan sonra Kasaba meydanında cenaze namazı kılındı. Şehit Astsubay vatandaşların omuzlarında ve tekbirler getirerek cenaze aracına taşıdı. Şehit Astsubay Çukurkuyu’nun cenazesi kasabasına defnedildi.
Şehidin babası Hasan Hüseyin Halisdemir Vali Peynircioğluna, “Kahramanca çarpıştı benim oğlum, oğlumun kanını yerde bırakmayın” dedi.
Çukurkuyu Belediye Başkanı İleri Koçak, şehidini çocukluk arkadaşı ve akrabası olduğunu belirterek, “Şehidimiz Özel Kuvvetler Komutanlığında yaklaşık 20 yıldır görev yapıyordu. Komutanlıkta görevli iken tuğgeneral rütbeli kişinin komutanlığına girmek istemesiyle çıkan çatışmada çarpışarak can vermiştir. Komutanlığa girmeye çalışan tuğgeneral şehidimiz tarafından öldürülmüş ve oraya girilmesi engellenmiştir. Bu büyük bir kahramanlık örneğidir” dedi.
Şehit Halisdemir’in cenazesi kasaba mezarlığına defnedildi.