İbrahim Babacan isimli mucit tarafından geliştirilen buluş ile darbeli çalışan veya darbeye karşı korunması gereken makinelerde darbe etkisi sıfıra yaklaşacak.
Adres Patent’den yapılan açıklamaya göre, İbrahim Babacan isimli mucit tarafından geliştirilen buluş ile darbeli çalışan makinelerde veya darbeye karşı korunması gereken ve istenen sistemlerin tümünde kullanılmak üzere geliştirilen makine ile sistemlerdeki darbe etkisi tarihe karışıyor.
Bir nevi amortisörlü sistemlerin geliştirilmiş hali olarak adlandırılan yeni buluş ile birlikte makine ve sistemlerinin darbelerden korunmasını sağlandığına işaret eden mucit İbrahim Babacan, darbelerin makinenin bozulmasına, kullanım ömrünün ve veriminin düşmesine neden olabildiğini belirterek buluşuyla birlikte makinelerin oluşturduğu darbelerden veya dış darbelerden korunmaları gerekliliği için koruyucular geliştirdiğini dile getirdi.
Bu buluşla birlikte mevcut sistemlere oranla daha az parçadan oluştuğundan bakımı ve montajı çok daha kolay olduğunu belirten Babacan,”Böylelikle ek olarak işçilik ve zaman kayıplarına neden olmamaktadır. Ayrıca boyutları mevcut sistemlere göre daha küçük olduğundan dolayı makine etrafında gereksiz alan kaybına yol açmıyor.
“Köprülerde de Kullanılabiliyor”
Yeni sistemle birlikte darbeli sistemler haricinde köprülerde, katlı işyerlerinde, patlayıcı, yanıcı veya zehirli tank veya depoların depremden zarar görmemesi için zemin bağlantılarında Limanlarda geminin park ederken karaya çarpma etkisini gidermede kullanılabilir” şeklinde bilgi verdi.