15 Temmuz darbe teşebbüsünün püskürtülmesinde canını ortaya koyan kahramanlar Esenler’de dualarla anıldı. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank’ın şehit olan ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank’ın babası Ali Haydar Varank, “Her zaman benimle ilgilenirdi. Her şeyim elim ayağımdı” dedi.
FETÖ/PDY mensuplarının 15 Temmuz’daki darbe girişiminin püskürtülmesi sırasında şehit olan kahramanlar Esenler Dörtyol meydandaki vatan ve demokrasi nöbetinde anıldı. Vatan ve demokrasi nöbetine Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, 15 Temmuz gecesi şehit düşen 7 kahramanın ailesi, o gece yaralanan gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Esenler’de darbe girişimi sırasında şehit olan Mehmet Şefit Şefkatlioğlu, Türkmen Tekin, Hüseyin Kısa, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank’ın ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank, Ahmet Kocabıyık, Emrah Sağız, Muhammet Ali Aksu’nun resimlerinin olduğu pankartlar meydana asıldı.
Tüm yurtta darbeye karşı koyarken şehit olanlar için Kuran-ı Kerim ve dualar okundu. Vatan ve demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara Esenler Belediyesi tarafından pilav ve ayran dağıtıldı.
“Şehit ve gazi ailelerimiz burada vatan nöbeti bekliyorlar”
Esenler’de oturan 15 Temmuz şehitleri için dua ve Kuran-ı Kerim okunduğunu ifade eden Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gece gazi olan vatandaşlarımızı da buraya davet ederek, vatan nöbetinde kendi varlıklarını ve hislerini bütün vatandaşlarla paylaşmasını temin etmek istedik. Hem de Esenlerin kendi şehitlerine sahip çıkması açısından halkımızla buluşturmak istedik. Bugün bütün şehit ve gazi ailelerimiz burada vatan nöbeti bekliyorlar” şeklinde ifadeler kullandı.
“Her şeyim elim ayağımdı”
Darbe girişimine tepki gösterirken şehit olan Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İlhan Varank’ın babası Ali Haydar Varank, “Saat 11’de memleketten telefon ile görüştüm ‘baba ben seni arayacağım’ dedi. Son konuşmamız oldu, O gidiş gitti. Oğlum bulanmayan bir evlattı. Her zaman benimle ilgilenirdi. Her şeyim elim ayağımdı” dedi.
Şehit olan Muhammet Ali Aksu’nun annesi Ezine Aksu da, “Evladım hak yoluna gitti. 5 tane evladım daha var onları da gönderirim. Oğlumu tankla ezen asker ifadesinde oğlumu sakallı ve cüppeli olduğu için mahsus öldürdüğünü söylüyor. Onun asılmasını istiyorum. Ben başka bir şey istemiyorum. Çünkü içim yanıyor. Benim çocuğumun bir suçu yoktu” ifadelerini kullandı.