Elazığ’da 7’den 70’e herkes Türk bayrağı ile süslediği bisikletleriyle darbeye karşı pedal çevirdi.
Elazığ Valiliği, Belediyesi ve Harput Sosyoekonomik Araştırmalar Derneği tarafından ‘Darbeye Karşı Pedal Çevir’ etkinliği düzenlendi. Elazığ Belediyesi önünde başlayan darbeye karşı pedal çevir etkinliğine Vali Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar ve gencinden yaşlısına çok sayıda vatandaş katıldı. Belediye önünden başlayan bisiklet sürme etkinliği 15 Temmuz Demokrasi Meydanında sona erdi.
15 Temmuz darbe girişiminin kendinden önceki diğer darbelere ve darbe girişimlerine birçok bakımdan benzemediğini belirten Vali Murat Zorluoğlu, "Belki en önemli fark bu darbe girişiminde milletimiz bütün kesimleriyle sağcısıyla, solcusuyla, esnafıyla, iş adamıyla, memuruyla, işçisiyle, sporcusuyla bütün olarak ilk akşamdan itibaren çok sert bir şekilde karşı durmuş ve bu girişimin hakim kalmasında en önemli kilit rolü oynamıştır. Bugün de Elazığ’da 16. gününe geldik. Bu meydanlar 16 gündür dolu. Ancak farklı etkinliklerle bu meydanlara değişik bir coşku katmaya çalışıyoruz. Bugün sporcularımız, bisiklet sporuyla uğraşan genç kardeşlerimizle beraber farklı bir aktiviteye imza atmış olduk. Belediyemizden Demokrasi Meydanı’mıza kadar darbecilere karşı olduğumuzu tekraren göstermek adına bu güzel aktiviteyi de gerçekleştirdik” dedi.
Demokrasi yürüyüşlerine devam ettiklerini ifade eden AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar da, “15 Temmuz ve sonrasında yaşanan olaylar bize şunu göstermiştir ki bu toplumun gerçekten demokrasisi kişiselleştirmiştir. 15 Temmuzdan bugüne kadar olan süreç batıda özellikle Türkiye’de ki yaşanan sürece ilişkin manipülasyon yapanlara önemli bir çağrıdır. Dolayısıyla vatandaşıyla milletiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla burada demokrasi yürüyüşümüzü devam ettiriyoruz” şeklinde konuştu.
Farkındalık oluşturmak için çeşitli etkinlikler yaptıklarını dile getiren Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise, "Önceki ismi İzzetpaşa Meydanı olan daha sonra 15 Temmuz Demokrasi Medyanı olarak ismini değiştirdiğimiz bu meydandan darbe girişiminde bulunanları kınamak için her gün toplantılar yapıyoruz. 24 saat bu meydandayız. Değişik günlerde değişik etkinliklerle de farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bugün belediyemizin önünden bisikletçilerimizle birlikte bir bisikletle darbeye hayır, darbe girişiminde bulunanlara hayır diyerek oradan buraya kadar birlikte geldik” diye konuştu.