MALATYA (AA) - Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, Gürün Kaymakamı Fatih Özdemir ve Belediye Başkanı Nami Çiftçi’yi ziyaret etti.

Eser, Gürün Kaymakam Fatih Özdemir’i makamında ziyaret ederek, yeni görevinin hayırlı olması dileklerinde bulundu. Özdemir, ziyareti dolayısıyla Eser'e teşekkür ederek, “Darende, turizm potansiyeli ve sahip olduğu özellikleriyle bize en yakın bir cazibe merkezi. Gürün’ün gelişimine katkı sunmak için turizm değerlerimizi bölgeye gelen turistleri ilçemize çekerek artırmayı planlıyoruz. Darende’yle ortak hareket ederek projeler üreteceğiz” dedi.

Komşu ilçe olarak her zaman ortak hareket edeceklerini belirten Eser, Gürün’le yakın diyalogları bulunduğunu söyledi. Eser, “Kültürümüz, insanlarımız arasındaki akrabalık bağları, ticari ilişkilerimiz gibi bir çok ortak paydamız var. Ayrıca Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi bölge halkının istifade ettiği bir kurum olarak Gürün'deki vatandaşlarımızın da hemen yanı başında hizmet sunmaktadır. Komşu ilçelerin yöneticileri olarak her konuda işbirliği içerisinde olunması gerektiğine inanıyorum. Bu anlamda biz üstümüze düşeni yapmaya hazırız, bilgi ve tecrübe paylaşımı, dayanışma gibi her konuda gerekeni sağlayacağımızı ifade etmek isterim” diye konuştu.

Özdemir'le ilçede yapımı tamamlanan ve kısa bir süre önce açılışı gerçekleştirilen yarı olimpik yüzme havuzunu gezen Eser, benzer bir projeyi Darende’de hayata geçirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Daha sonra Çiftçi’yi makamında ziyaret eden Eser, Gürün’de gerçekleştirilen alt yapı hizmetlerinin ardından sosyal ve ticari hizmetlerin yapılmış olmasının ilçeye artı değer kattığını belirtti.

Çiftçi de ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Eser’in Darende’ye güzel projeler kazandırarak ilçenin marka değerini artıracağına inandığını kaydetti. Çiftçi, “Darende, ‘Beşbelde’ olarak bilinen, tarihi, doğal ve inanç turizmi değerleriyle ismini çok önceleri duyurmuş bir yer. Darende’nin doktor bir belediye başkanı tarafından yönetiliyor olması gerçekleştirecek proje ve hedeflerle ilçenin ismini daha geniş kitlelere duyurulacağının kanıtıdır” ifadelerini kullandı.