Irmaklı Mahallesi'ndeki hatıra ormanına, İlçe Kaymakamı Bünyamin Kuş ve sağlık çalışanları fidan dikti. Kuş, burada yaptığı açıklamada, 14 Mart Tıp Bayramı’nda havaların yağışlı olması nedeniyle ertelenen fidan dikme programını bugün gerçekleştirdiklerini belirtti. 

Fidan dikme etkinliğine katılan personelin çoğunluğunun doktor, ebe, hemşire ve sağlık çalışanlarından oluştuğunu kaydeden Kuş, "Onlar mesai gözetmeksizin insan sağlığı üzerine hizmet vermektedirler. Biz de bugün diktiğimiz fidanlardan oluşan ormana 'Beyaz Melekler' ismini vererek bu fedakarlıklarını yaşatmak istedik” dedi.

İlçedeki orman çalışmaları hakkında bilgi veren Kuş, “Orman ve Su İşleri Bakanlığımız ile Darende’de 2014 yılında 270 bin fidan dikimi gerçekleştirdik. Bu yıl da sadece Nisan ayı içerisinde 110 bin fidan dikmeyi amaçlıyoruz. Çalışmalarımız burada sınırlı kalmayacak. Amacımız daha yeşil bir Darende, daha yeşil bir Malatya ve yeşil bir Türkiye oluşturmak. Önümüzdeki sezon hazineden ormana tahsis olacak bin 300 dönümlük alan var. Bu alanlar da yeşillendirilecek. 10 yıl içerisinde Darende’de 10 milyona yakın fidanı toprakla buluşturduk. Bu çalışmalarda Orman İşletme Müdürlüğümüz ve Bölge Müdürlüğümüz bize çok büyük katkılar verdi” diye konuştu.

Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Celal Alandağ da sağlıklı nesillerin çevreyle olacağını ifade ederek, çevre kirlenmesinin insan ruhunun kirlenmesi ile ilişkili olduğunu söyledi. Bedensel, ruhsal ve sosyal açıdan sağlıklı olmanın çevreye de etkili olacağını vurgulayan Alandağ, "Bu güzel etkinlikten dolayı Kaymakam Bünyamin Kuş’a ve etkinliğe katılan sağlık çalışanlarına teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Fidan dikme törenine Malatya Orman İşletme Müdür Yardımcısı Arif Biricik, Darende İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Rauf Özgenç, Darende Belediye Başkan Yardımcısı Tacettin Ateş, Emniyet Müdürü Arif Köse, Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, sağlık çalışanları ve çok sayıda kamu personeliyle aileleri katıldı.