İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları için Samsun’da bulunan Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) Başkanı Valery Rukhledev ve ülkelerin delegasyonlarından Roıne Bjorn 15 Temmuz darbe gecesi havalimanında yaşadıklarını anlattı.
2017’de gerçekleştirilecek İşitme Engelliler Olimpiyatları etkinlikleri için Samsun’da bulunan Olimpiyat Komitesi’nden çok sayıda isim Türkiye’nin yaşadığı 15 Temmuz darbe gecesinde Samsun’a gelmek için havalimanında bekliyorlardı. Dehşet gecesini Atatürk Havalimanı’nda yaşadıklarını Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’a anlatan Roıne Bjorn, "Gerçekten bir kaos ortamı vardı. Savaş uçaklarının sesleri bomba sesleri birbirine karışmıştı. Ne olup bittiğini bile anlamamıştık. Herkes bir yerlere koşturuyordu. Tam bir kaos ortamı vardı" dedi.
"Samsun’a gelmekten asla tereddüt duymadım"
Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) Başkanı Valery Rukhledev ise, "Türkiye çok vahim bir olayın üstesinden kararlılıkla geldi. Bizler havalimanında dehşete tanık olduk ama kendi adıma konuşayım Samsun’a gelmekten bir an bile tereddüt duymadım. Çünkü Türkiye çok güçlü ve güvenli bir ülke" ifadelerini kullandı.