Darbe girişimi sonrasında halkın sokaklara inmesinin ardından Kırşehir Belediyesi Cacabey Meydanı’nı geç saatlere kadar dolduran darbe karşıtı halka çay,su ve yiyecek ikramında bulunuyor.
Meydanda 3 farklı alana kurulan çadırlarda günlük 2 bin kişiye çay-su ve gıda ikramında bulunuluyor. Darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz tarihinin hemen sonrasında Cacabey Meydanı’na kurulan çadırlarda halka belediye ekipleri tarafından ikramlar yapılıyor.
Günlük 2 bin çayın ikram edildiği çadırlarda halkın sıra beklememesi ve ihtiyacını karşılaması için 12 personel dönüşümlü olarak çalışıyor. Günde 3 çadırda yapılan servislerde 35 kilogram çay, 30 kilogramda şeker tüketilirken ortama 20 bin kişi ikramlardan faydalanıyor.
“Belediye Başkanı ve İl Başkanı Her gün meydanlarda”
Mesai bitiminin ardından Cacabey Meydanına Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve AK Parti İl Başkanı Mustafa Kendirlide her gün gelerek halkla yaşanan durumu istişare edip, halkın taleplerini alıyor. İl Başkanı ve Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci’ye demokrasi nöbetinde sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve oda başkanları da destek veriyor. Halk ise dev reklam panolarından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarını takip ediyor.
Polis ise demokrasi alanında 24 esaslı bekleyerek alanda bulunan vatandaşların güvenliğini sağlayıp nöbet tutuyor.