15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişiminin ardından başlayan ‘Demokrasi Nöbeti’ 22’inci gününde tüm Türkiye’de olduğu gibi Eskişehir’de de devam ediyor. Bu gece hemen herkesimden insanların, bestelediği şarkısından tanıdığı ve bir dönem Ak Parti’nin de seçim şarkısı olarak düzenlediği ‘Dombra’ parçasının yazarı Karaçay Çerkezlerinden Arslanbek Sultanbekov, Eskişehir’in demokrasi nöbetçilerini söylediği şarkılarıyla adeta kendinden geçirdi.
Tüm Türkiye 15 Temmuz akşamı yapılan darbe girişimine tepkilerini göstermeye devam ederken, Eskişehir Vilayet Meydanı’nda da binlerce vatandaşın katılımıyla 22 gündür ‘Demokrasi Nöbeti’ sürüyor. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan nöbette vatandaşlar, yağan yağmura aldırış etmeksizin ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak, darbeye karşı demokrasiyi savundu. Eskişehir’in demokrasi nöbetçileri, çalan şarkı ve marşlar eşliğinde nöbetlerini tutarken, Türkiye’de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde seçim şarkısı olarak, Uğur Işılak tarafından düzenlenen ‘Dombra’ şarkısının bestecisi Karaçay Çerkezlerinden Arslanbek Sultanbekov sahneye çıktı. Meydandaki vatandaşların yoğun tezahüratı ve alkışlarıyla sahnedeki yerini alan Sultanbekov, kendi yöresine ait parçaları seslendirdi.
Meydanda ’Recep Tayyip Erdoğan’ sesleri yankılandı
İki parça seslendiren Arslanbek Sultanbekov, üçüncü şarkısını ise, Türkiye’deki vatandaşların sıkça dinlediği Dombra parçasına ayırdı. Sanatçı, şarkısını söylediği sırada vatandaşlar nakarat bölümünde Dombra yerine, hep bir ağızdan ‘Recep Tayyip Erdoğan’ diyerek eşlik etti. Meydandaki halkın bu davranışı üzerine tebessüm ederek karşılık veren Sultanbekov da, dombra şeklinde devam eden şarkının nakarat bölümünde susarak vatandaşların ‘Recep Tayyip Erdoğan’ diye eşlik etmesini sağladı. Şarkı sonunda insanlar ‘Bir daha’ şeklinde tezahürat yapmasının ardından tekrar Dombra şarkısını söyleyen Sultanbekov, yoğun alkış aldı. Daha sonra Ak Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü, Arslanbek Sultanbekov’a adının yazılı olduğu 26 numara Eskişehirspor forması ve atkısını hediye etti.
“Yaşasın Türkiye, kanatları hiç kırılmasın”
Verdiği konser ardından konuşan Arslanbek Sultanbekov, 15 Temmuz günü yaşanan darbe girişimi için, “Allah-ü Teala’dan diliyorum böyle darbeler olmasın. Bu dünyada Türkiye çok önemli. Müslüman dünyasında, Türkler dünyasında çok önemli. Hep Türkiye’ye bakıyoruz. Biz Türkiye’de Sovyet zamanından sonra yeni yeni tanıyoruz. Çok iyi Türkiye. Milleti iyi, imanı var, her şey var bu yerde, insanlık var. Onun için yaşasın Türkiye. Kanatları hiç kırılmasın, büyüyüversin Allah-ü Teala’dan diliyorum” şeklinde konuştu.
Öte yandan belediyelerin ve çeşitli sendikaların ikramlarıyla devam eden demokrasi nöbeti, sabahın erken saatlerine kadar sürüyor.