FETÖ’nün darbe girişimini engellemeye çalışırken vurularak hayatını kaybeden Akif Kapaklı’nın cenazesi Çorum’un Sungurlu ilçesinde toprağa verildi.
Ankara’da darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Akif Kapaklı’nın naaşı Sungurlu Devlet Hastanesi morgundan yakınları tarafından alınarak Atatürk Meydanına getirildi.
Çorum İl Müftü Yardımcısı Selahattin Bozkurt, helallik alınmasının ardından yaptığı konuşmada, "Kendi kardeşine kurşun sıkacak kadar, kin ve nefret duyguları besleyen bütün vatan hainlerini Allah’a havale ediyoruz. Bu şehitlerimiz sayesinde milletimiz, vatanımız uçurumun kenarından dönmüştür. Allah böyle acılarla bizleri imtihan eylemesin" dedi.
Cenaze törenine Alaca Kaymakamı ve Sungurlu Kaymakam Vekili Ramazan Kurtyemez, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Necip Sirkeci, Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, AK Parti İlçe Başkanı İlyas Özkan, MHP İlçe Başkanı Adnan Barak ve çok sayıda vatandaş katılırken, Cumhurbaşkanı, Başbakan, İçişleri Bakanı ve Çorum Valisi çiçek gönderdi.
Akif Kapaklı’nın olaylar sırasında yaralanan oğlu Ömer Faruk Kapaklı da hastaneden taburcu oldu. Ömer Faruk Kapaklı, babasının cenaze törenine tekerlekli sandalyeyle katıldı.
Kapaklı’nın cenazesi, namazın ardından tekbir ve dualarla Karşıyaka Mezarlığına defnedildi.