Millet iradesiyle püskürtülen 15 Temmuz askeri darbe teşebbüsü sırasında İstanbul’da Atatürk Havalimanında toplanan kalabalığın üzerine açılan ateş sonucu vücuduna isabet eden kurşunlarla hayatını kaybeden Zekeriya Bitmez’in cenazesi memleketi Malatya’da toprağa verildi.
Türk Silahlı Kuvvetlerinin içindeki bir grubun 15 Temmuz gecesi kalkıştığı darbe girişimi sırasında yapılan müdahale esnasında İstanbul’da öldürülen Zekeriya Bitmez’in cenazesi Malatya’ya getirildi. Şehir Mezarlığı Camiinde düzenlenen cenaze törenine Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Battalgazi Kaymakamı Vedat Yılmaz, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Zekeriya Bitmez’in ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Zekeriya Bitmez’in Türk bayrağına sarılı tabutunun başından bir an olsun ayrılmayan eşi, çocukları ve yakınları gözyaşları döktü. Vali Toprak başta olmak üzere protokol üyeleri, şehit Bitmez’in ailesine başsağlığı dileklerini iletip, teselli etmeye çalıştılar.
İstanbul’daki darbe girişimi sırasında şehit düşen Zekeriya Bitmez’in oğlu, babasıyla yaptığı son telefon görüşmesini anlatırken, “Olayların çıktığı 15 Temmuz gecesi babamı aradım ‘Baba ortalık karışmış’ dedim o da bana ‘askerin pisliği” dedi. Bende ‘nerdesin diye sordum’ o da bana “Atatürk Havalimanındayım vatanım için onların üzerine yürüyorum’ dedi. Bana ‘sen ne yapıyorsun’ dedi. Bende ‘televizyondan izliyorum’ dedim. O da bana ‘ben seni böylemi yetiştirdim, yazıklar olsun çık sokaklara gerekirse şehit düş’ dedi ve kapattı. Bugün babamın cenazesi geldi. Benim tüm devlet büyüklerimden ricam, bu hainliği yapanlardan hesabını sorun. Bizi cenazemizde yalnız bırakmadığınız, değerli vakitlerinizi ayırdığınız için teşekkür ederim. Hepinizden Allah razı olsun. Bütün milletimiz için biz dik dururuz” şeklinde konuştu.
Şehit Bitmez’in bir diğer oğlu ise, “Ben Sabiha Gökçen’de babamda Atatürk Havalimanındaydı, ben yetişemedim” dedi.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, “Üzülme oğlum, sen şehit oğlusun diyen bir eşin metaneti, ’Telefonda bana, ’sen ne duruyorsun, çık ve gerekirse öl’ dedi babam’ diyen bir şehit oğlunun dik duruşu önünde, İstanbul’da şehit olan Zekeriya Bitmez kardeşimizin cenaze namazını kıldık. Rabbim kardeşimizin şehadetini mübarek etsin. Ailesine ve milletimize sabır versin. Hiçbir şehidimizin kanı yerde kalmayacak inşallah, gereken hesap bu hainlerden sorulacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Darbeye kalkışanlar hukuk önünde gereken cezaya çarptırılacak” diye konuştu.
Şehit yakınlarına sarılarak teselli etmeye çalışan Malatya Valisi Mustafa Toprak ise, “Gereğini en yukarıdan Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Hükümetimiz ve o ihanetin çöreklendiği Genelkurmay’ın kısmi yapısının dışındaki tüm askerlerimiz, Jandarma ve Emniyetimiz hep birlikte bu konu üzerine çalışıyorlar, bundan emin olunuz. Gerekenler yapılmaktadır, bu bizim asli görevimiz. Başımız her zaman dik. Allah şehitlerimize rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar nasip etsin” ifadelerine yer verdi.
Kılınan cenaze namazından sonra Bitmez’in cenazesi gözyaşları altında toprağa verildi.