Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingini Hakkari demokrasi nöbetinde bulunan yAKLAŞIK 2 bin 500 kişi tarafından izledi.
Hakkari Valiliği önünde düzenlenen demokrasi nöbetine Vali Cüneyit Orhan Toprak, Ak Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin, Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, HATSO Başkanı Servet Taş, Ak Parti İl Başkanı Nurettin Fırat, Vali yardımcıları, kurum amirleri ile binlerce kişi katıldı.
Demokrasi nöbetine katılan yaklaşık 2 bin 500 kişiye Hakkari Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından yemek ve aşure ikramı yapıldı.
Burada konuşaN Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, "Devletimizi, irademize, Cumhuriyetimize, bayrağımıza sahip çıkma adına fedakarca, yorularak uykusuz kalarak sabahlara kadar meydanlara bekleyerek sahip çıkan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum ve hepinizden Allah razı olsun" dedi.
Vali Toprak, ”Göz bebeğimiz olan Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde hain bir paralel yapılandırma oluşturarak milletimizin sahip olduğu değerleri zorla ele geçirip hangi dış kaynağı belli olmayan yöne doğru götürmek isteyen hainlere milletimiz çok şiddetli bir karşılık verdi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın daha olayın sıcaklığı devam ederken 15 Temmuz gecesi yaptığı çağrıya milletimiz canıyla kanıyla bütün varlığı ile sahip çıktı ve talimatı yerine getirdi.
24 gündür sevgili halkımız alanları boş bırakmadı. Oynanan oyunu şiddetli bir şekilde püskürttü. Allah’a şükürler olsun ki ardadan geçen bu 24 günlük süre zarfında devletimiz, milletimiz, Cumhuriyetimiz çok iyi bir noktada. Şehit olan 240 kardeşimize buradan Allah’tan rahmet diliyorum ve mekanları cennet olsun inşallah. Bu hain planı gerçekleştirmeye düşünün dış odaklı ve onun kuklası olan Pensilvanya’daki zattan talimat alan hainler böyle bir tablo ile karşılayacaklarını kesinlikle düşünmüyorlardı. Hangi partide olursa olsun hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun, hangi, din, dil ve ırktan olursa olsun Türk milletinin yek vücut olarak bu şekilde bu durama sert olarak müdahale edileceğini düşünemediler. Öyle bir şey düşünselerdi bu hain kalkışmaya teşebbüs edemezlerdi. Fakat halkımızı bu dik duruşu şunu gösterdi ki bundan sonrası içinde bu hain palanları kafasından geçirebilecek olanlar bu tablodan sonra bu hain planları unutmaktan başka çareleri kalmamıştır.
15 Temmuz’dan bu yana alanları doldurarak demokrasi nöbetine katılan Hakkari halkına ise ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, bizlere dik durmayı öğreten, adam olmayı öğreten halkına hizmetkâr olarak öğreten yeryüzünün efendisi baş komutanımız Hazreti Peygambere selam olsun Hakkari’den dedi.
Yaman, ”Selam olsun bu yola çıkarken, halkı için kefen giyerek çıkan baş komutanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Hakkari’den selam olsun. Selam olsun siyasi düşünceleri farklı farklı olup ancak işgal girişimine karşı ortak olarak ’dur’ diyen ve darbeye karşı olan siyasi partilerin genel başkanlarına ve bütün halkımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından demokrasi nöbeti devam etti.