Rize’nin İkizdere ilçesinin 2 bin 640 rakımlı Ovit yaylasında, Ekşioğlu Vakfı tarafından düzenlenen Demokrasi Şöleni’nin 20 bin Türk bayrağı dağıtıldı.
Ekşioğlu Vakfı tarafından 15 Temmuz şehitleri anısına Ovit yaylasında düzenlenen Demokrasi Şöleni’nin ikinci günündeki etkinliklere Rize Valisi Erdoğan Bektaş, İkizdere Kaymakamı Halil İbrahim Kazar, İl Jandarma Komutanı Albay Semin Coşkun, Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi ile darbe girişimi sırasında İstanbul Boğaz köprüsünde vücuduna isabet eden kurşunla hayatını kaybeden Kemal Ekşi’nin babası Ekrem, annesi Hayriye Songül Ekşi ile kardeşleri Kübra, Muhammet ve Hüseyin Ekşi ve vatandaşlar katıldı.
20 bin Türk bayrağı dalgalandı
Şölene katılanlara 20 bin Türk bayrağı ile ay yıldızlı tişört dağıtıldı. Tişörtleri ve Türk bayraklarından alabilmek için adeta birbirleri ile yarışan vatandaşlar tişörtleri giydi, "Türkiyem" türküsü eşliğinde Türk bayrakları ile Ovit’i renklendirdi.
Demokrasi Şöleni’nde vatandaşlara seslenen Rize Valisi Erdoğan Bektaş, meydanlardaki Demokrasi nöbetlerinin ardından 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı’nda Demokrasi Şöleni düzenleyen Ekşioğlu ailesini kutladı. Vali Bektaş, “Bir daha başımıza buna benzer belalar gelmesin diyoruz. Bu belaların başımıza açılmasında dışarından olduğu gibi içimizden de destekler oldu. Dışarıdan destekler hep olmuştur ve olacaktır. İçerideki destekler bizi yaraladı ve üzdü. Umarım herkes aklını başına toplar ve ülkemizin başına böyle olaylar açılmasına katkı verilmez. Böyle bir organizasyonu düzenleyen Ekşioğlu ailesi he türlü kutlama ve teşekkürü hak etmektedir" dedi.
Konuşmaların ardından Ovit Yaylası’ndaki Demokrasi Şöleni İrem Derici konseriyle devam etti.