Yenikapı’da yarın gerçekleştirilecek olan Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ni takip etmek isteyen yabancı konuklar ve gazeteciler için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin akıllı uygulaması "İBB Simultane" ile başta İngilizce ve Arapça olmak üzere farklı dillerde cep telefonları üzerinden online olarak simultane çeviri hizmeti verilecek.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın fikir projesi olan "İBB Simultane" uygulaması, Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ni başta İngilizce ve Arapça olmak üzere farklı dillerde dinlemek ve izlemek isteyenlere büyük kolaylık sağlayacak. İBB Simultane uygulamasına bilgisayar, tablet veya cep telefonu üzerinden http://link.ibb.gov.tr/simultane linkine tıklayarak erişen kullanıcılar, mitingi farklı dillerde takip edebilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği, akıllı telefonlar üzerinden online simultane çeviri hizmeti veren uygulama, bu çapta bir organizasyonda ilk kez kullanılması dolayısıyla öncü ve yenilikçi bir çalışma olması açısından önemli.
Yarın Yenikapı’da gerçekleştirilecek Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde kullanılacak olan uygulamaya akıllı telefon kullanıcıları http://link.ibb.gov.tr/simultane linkinden kolaylıkla ulaşabilecek.
İBB Simultane uygulaması nedir?
İBB Simultane uygulaması kullanıcıların etkinlik alanındaki simultane tercümeyi mobil ve web platformlarından canlı takip edebilmesine olanak veren inovatif bir platformdur. Kullanıcılar özel bir donanım ihtiyacı olmadan mobil cihazlarından ve her yerden yayına erişebilirler. Uygulama canlı yayının farklı dil seçenekleriyle erişimini desteklemektedir.