Muş’ta, darbe girişiminin üçüncü günüde binlerce vatandaş sokakları terk etmezken, dengbejler de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yazdıkları Kürtçe ağıtları seslendirerek destek verdiler.
Bir grup askerin darbe girişimi ülke genelinde olduğu gibi Muş’ta da büyük tepkiye neden oldu. 15 Temmuz akşamından itibaren sokakları terk etmeyen binlerce vatandaş, bugün de yürüyüş yaparak sloganlarla darbe girişimine tepki gösterip, hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek verdiler.
İlk olarak Muş Valiliği önünde toplanan vatandaşlar ay yıldızlı bayraklarla belediye meydanına kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için sloganlar atarak destek veren vatandaşlar, FETÖ örgütü ve darbe girişiminde bulunan askerlere ise tepki gösterdiler.
Belediye önünde saatlerce bekleyen vatandaşlar dualar edip sloganlar attı. Dengbej Fikret Aktaş ise, Cumhurbaşkanı için yazdığı bir Kürtçe türküyü okudu. Aktaş’tan sonra diğer dengbejler de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yazdıkları Kürtçe ağıtları seslendirdiler.
Dengbejlerin seslendirdiği Kürtçe ağıtlarda darbe girişiminde bulunanlara tepki ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ise büyük bir lider olarak ülkesini koruduğu belirtildi.