KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan ve Kayseri İHH İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Tokluman, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, darbeci hainlerin milletin darbesiyle alaşağı edildiğini ve 15-16 Temmuz'un Türkiye demokrasi tarihinde milat olacağını vurguladı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin çok büyük badireler atlatarak bugünlere geldiğine ve çok önemli bir demokrasi kültürü kazandığına dikkati çeken Çelik, millet iradesi karşısında hiçbir gücü kabul etmediklerini ve etmeyeceklerini belirtti.

Çelik, şöyle devam etti:

"Başta cumhurun başı olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, hükümetimiz, devletimizin kurumları, medyamız, iktidarı ve muhalefeti ile siyasetçilerimiz ve tabii ki aziz milletimiz, dimdik ayakta durarak hainlere karşı çıktı. Hainlerin darbe girişimini püskürten Türkiye Cumhuriyeti, devleti ve milletiyle çok önemli bir demokrasi sınavından alnının akıyla çıktı. Nereden emir aldıkları belli olan vatan hainleri ve o alçakça emri veren şer odağı kendi bataklıklarında boğulacaktır. Millet ve devlet bir oldukça hiçbir hain amacına ulaşamaz, darbe girişimdeki hainlere milletimiz gereken darbeyi indirmiştir. Bundan sonra da devletimizin ilgili kurumları en ağır şekilde cezalandıracaktır."

- "Halk, demokrasiye, milli iradeye sahip çıkıyor, demokrasiden dönüş yok"

KOSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan ise AA muhabirine, demokrasiye karşı yapılmış bu girişimin hain bir saldırı olduğunu söyledi.

Vatandaşın, demokrasinin yanında yer aldığının altını çizen Nursaçan, "Türkiye tarihi bir günden geçiyor, Kayseri halkı meydanlarda. Halk, demokrasiye, milli iradeye sahip çıkıyor, demokrasiden dönüş yok. Bu millet İnşallah hainlere fırsat vermeyecek, vatandaş kenetlendi, milli iradenin yanında duruyor. Kayseri halkı demokrasiye sahip çıkıyor, hainlere fırsat vermeyecek." diye konuştu.

Kayseri İHH İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Tokluman da vatandaşın darbecilerin karşısında dimdik durduğunu ifade etti.

Halkın kalkışmaya karşı meydanları doldurduğunu belirten Tokluman, şunları kaydetti:

"Şuan meydandayız, ezanlar okunuyor, marşlar çalınıyor. Tüm halkımız meydanda. Allah'a hamd olsun teröristlere, vicdansız merhametsizlere dik duruş sergileniyor. Ankara'dan gelen haberler de çok güzel. Halk birlik ve beraberlik içerisinde demokrasinin yanında yer aldı, bütün halk birleşmiş durumda. Halk vatansız hainlere karşı tek yumruk olmuş durumda."