Türkiye Kamu Sen Denizli İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen (TSS) Şube Başkanı Rayif Kurşunoğlu, İl AFAD Acil Durum Müdürü olarak görev yapan Recep Demirci’nin, personele baskı ve mobing uyguladığını ileri sürdü. Tavırlarının bir amire yakışan nitelikte olmadığını iddia eden Kurşunoğlu, “Personeline karşı yapmış olduğu haksız uygulamaları ve bir amire yakışmayacak tavırlarını düzeltmesi için kendisiyle ve sayın valimizle görüşmeler yapılmasına rağmen müdür bey, 'dediğim dedik, çaldığım düdük' havalarında, hala kendi bildiğini okumaya devam etmektedir. Müdür beyin, bugün emri altında çalışanlarına yaptığı zulmü bir zamanlar kendisinin gördüğünü, yapılan zulümlerden kurtulmak için hakkını mahkemelerde aradığını tüm kamu çalışanları bilmektedir.” dedi.

Demirci’nin uygulamalarından örnekler veren Kurşunoğlu, “Personelin görevi olmadığı halde alt görevleri tehditle ve zorlayarak yaptırması. Arazi, seyyar, yolluk gibi ödemelerde personeller arasında ayrım yaparak, aynı göreve giden personelin birine yolluk ödeyip diğerine ödememesi. Bahçelievler’de itfaiye bahçesinde bulunan, geçici afet yönetim merkezi olarak hazırlanmış konteynerler 2014 Temmuz ayında 15 bin 600 TL bedelle taşınmış ancak hala elektrik ve data hattı bağlantıları yaptırılmamıştır. Bir afet ya da olağanüstü durumda mevcut kriz merkezi çalışmazsa yedeği de gayrifaal durumda olacaktır. Kuruma ait araç gereçlerin tamir, bakım ve onarımının zamanında yaptırılmaması veya hiç yaptırılmaması. Depo ve arama kurtarma ekibinin ikamesi amacıyla 2014 Kasım ayında teslim alınan 32 bin TL harcama yapılan yere, dokuz ay geçmiş olmasına rağmen geçerli bir gerekçe olmadan taşınma işlemini gerçekleştirmemiş, tamir tadilat yapılan yer bakımsızlıktan çürümeye terkedilerek devlet zarara uğratılmıştır." dedi.

Demirci'nin, çalıştığı personelin yüzde 80'iyle problemli olduğu için çalışanlar hakkında tutanak düzenleyerek, savunma vererek ceza almaları için elinden geleni yaptığını iddia eden Kurşunoğlu, "Kurumdaki tüm idari ceza soruşturmalarında sürekli muhakkik olarak aynı kişinin atanması ve tüm soruşturmaların personelin aleyhine sonuçlanması manidardır. Bu konunun araştırılması gerektiğine inanmaktayız.” diye konuştu.

HAKSIZ KAZANÇ İDDİASI

Müdür Recep Demirci'nin, politikalarına itiraz eden memurları tehdit ettiğini öne süren eden Kurşunoğlu, şunları kaydetti: "Görev belgelerinde müdür beyin bilgisi dahilinde, göreve gitmeyen personellerin görev kağıdına isimlerin yazılması veya sonradan eklenmesi, bazıların haksız kazanç sağlamalarına izin verilmesi. Müdür bey, yaptığı hataları kabul etmediği gibi yanlış politikalarına itiraz eden personelleri başka bir kurum bulması konusunda tehdit ettiği, itiraz eden personellerin görev kağıtlarından isimlerinin silinerek veya göreve yazılmayıp dairede tutularak, yasal haklardan mahrum bırakılıp rencide edilerek mobing uygulaması. Çalışan personel tarafından müdürlük makamına verilen dilekçeleri kayda girmeden önce kendisinin incelemesi, şahsının menfaatine olmayan dilekçeleri sümenaltı etmesi veya personele sözlü olarak tehdit ve baskı uygulayarak dilekçelerinin geri çektirilmesi. Personelin yolluk, harcırah, seyyar vb. gibi mali işlemlerini bilerek ve isteyerek personeli mağdur etmek için zamanında muhasebeleştirmemesi."