Denizli’de adli yıl açılışı için düzenlenen törende konuşan Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, 2014 yılından sonra hala Fethullahçı Terör Örgütü ile bağlantısı olanlara tanıklık yapma çağrısında bulundu.
Denizli’de yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı tören, Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Törene Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, avukatlar ve yargı mensupları katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, "2016-2017 adli yılının ulusumuza, ülkemize ve Denizlimize hayırlı olmasını diliyor, ömrünü adalete ve onun sağlanmasına vakfeden şu an aramızda bulunamayan, avukat, hakim savcı ve tüm meslektaşlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum. Yurtta barış ve dünyada barış, telkininden çok uzak günler yaşıyoruz. Her ne kadar barıştan söz etmek şu günlerde zor olsa da, barış için umudumuzu yitirmeden mücadeleye devam edeceğiz. 15 Temmuz 2016 gecesi ülkemiz tarihin en karanlık gecesini yaşamış, en büyük saldırısına uğramış ve en hain darbe girişimi ile karşı karşıya kalmıştır. Denizli Barosu olarak istek ve beklentimiz, yargının bu tür karanlık mensubu örgütlerden arındırılarak, hiçbir güç ve iktidara bağlı ve bağımlı olmaması, üyelerinin liyakat esasına ve objektif ölçülere göre belirlenmesidir" diye konuştu.
Denizli adliyesinin çalışmasına ilişkin bilgiler veren Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, "İstatistik raporları gösteriyor ki, Cumhuriyet Başsavcılığımız mahkemelerde, karar çıkartma oranı daha önceki yıllara göre, son bir yıl içinde yüzde 8 ila yüzde 25 arasında artma kaydetmiştir. Demek ki, hedeflerimizi büyük oranda gerçekleştirebildik. Bozkurt Cezaevi dışarı çıkanlar için bir eğitim alanı ve ustalaşma alanı tesis etme hedefini güdüyorduk. 79 bin TL ihracat gerçekleştirerek, ilk defa Türkiye’de cezaevinin aynı zamanda bir rehabilitasyon merkezi, bir üretim merkezi olduğunu ispatlamış olduk" şeklinde konuştu.
"Cezaevi bir üretim yeri oldu"
Hukuk ve adalet duygusundan hiç şaşmadıklarını belirten Alper, "Biz mer’i mevzuatımız gereği ve uluslararası hukuk normlarından asla ayrılmadık. Bugüne kadar bin 119 şüpheli hakkında soruşturma başlatılmıştır. Bunlardan önemli bir kısmı tutuklu, önemli bir kısmı adli kontrollü, bir kısmı yakalamalıdır. Ancak adalet düşüncemiz ihtilalin ortaya çıktığı gün ortaya çıkmıştır. Rütbesi, makamı, ekonomik durumu, konumu ne olursa olsun, kim olursa olsun, suç işleyen herkes de Cumhuriyet Başsavcılığımız yetkileri dahilinde soruşturulmuş ve gerekleri ikmal edilmiştir. Biz adaletten şaşmadık" ifadelerini kullandı.
FETÖ ile irtibatı olanların etkin pişmanlık için Cumhuriyet Başsavcılığına başvurmaları çağrısında bulunan Alper, "FETÖ’nün bir terör örgütü olarak Milli Güvenlik Kurulumuzca kabul edildiği 2014 yılı başından itibaren irtibat, iltisak yahut mensubiyeti bulunanlar hakkında bu soruşturmaları yürütmekteyiz. Yalnız halkımızdan bir ricamız olacak. belki bu tarihten önce mensubiyet, irtibat yahut iltisakı bulunanlar olabilir. Gelsinler bize tanıklık yapsınlar, bu terör örgütünü deşifre etsinler. Bu tarihten sonra da eğer eylemlerine katılanlar var ise de, Türk Ceza Kanundaki etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak üzere yine bize gelsinler. Cumhuriyet Başsavcılığımız ve mahkemelerimiz, her zaman adalet duygusuyla, objektif ve profesyonelce görevlerini ifa etmektedirler" dedi.