Denizli’de dün akşam iftar topunun vaktinden bir dakika önce patlaması vatandaşları tedirgin etti. Vatandaşlar oruçlarının kabul olup olmadığını öğrenebilmek için müftülüğü telefon yağmuruna tuttu.
Denizli’de dün akşam iftar topu erken atılması nedeniyle vatandaş oruçlarını erken açtı. Normal iftar vaktinin 20.37’de girilmesi gerekirken, 20.36’da iftar topu patladı. Orucunu erken açan vatandaşlar, Ramazan’dan sonra 1 gün tekrar oruç tutacaklarını söyledi. Vatandaşlar müftülüğe telefon ederek durumu öğrenmeye çalıştı. İsmail Esinler, "Top erken patladı, ben erken açtım orucumu. Tekrar tutacağız. Kabul olmadı çünkü. Farkında değildim. Bir arkadaş söyledi bana. Nasip olursa bir daha yenileyeceğiz" ifadelerini kullandı.
Ahmet Turan isimli vatandaş ise "Top erken atıldı. Biz de farkına vardık. Bir müddet sonra ezan okundu, hatta biz biraz tereddüt ettik. Ezan okunduktan sonra orucumuzu açtık. Topun atıldığı zaman hemen bozmadık. Zamanında açtık orucumuzu" dedi.
Yaşanabilecek bu gibi hallerde vatandaşlara tavsiyede bulunan il Müftüsü Mehmet Aşık, “Topun erken atılabileceği gibi ezan da erken okunabilir. Oruçlu vatandaşlar topu ya da ezanı duyduktan sonra saatlerine bakıp vakti kontrol ederlerse daha iyi olur” diye konuştu.