İstanbul İl Güvenlik Kurulu Toplantısı’nın ardından deplasman yasağının kaldırılması kararlaştırıldı. 24 Eylül Cumartesi saat 20.00’de Vodafone Arena’da oynanacak olan Beşiktaş-Galatasaray derbisinde Galatasaray taraftarları da yerlerini alabilecek. Toplantının ardından açıklama yapan kulüp temsilcileri, karar hakkında olumlu mesajlar verdi.
Bugün yapılan İl Güvenlik Kurulu Toplantısı sona erdi. İstanbul Vali Yardımcısı Aziz Mercan, futbol kulüplerinin temsilcileri ve emniyet yetkililerinin katıldığı toplantıda alınan kararla 5 yıldır uygulanan deplasman yasağı kaldırıldı. Bu kapsamda 24 Eylül Cumartesi saat 20.00’de Beşiktaş’ın ev sahipliğinde Vodafone Arena’da oynanacak olan Beşiktaş-Galatasaray derbisinde misafir takım Galatarasaray’ın taraftarları da stattaki yerlerini alabilecek. Toplantının ardından basın mensuplarına açıklama yapan Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe kulüplerinin yetkilileri, kararı doğru bulduklarını bildirip hayırlı olmasını temenni ettiklerini dile getirdi.
“Galatasaray’ı en iyi şekilde misafir edeceğiz”
Toplantının ardından ilk olarak Beşiktaş Jimnastik Kulübü yetkilisi Hakan Özköse konuştu. Özköse, son zamanlardaki birlik ve beraberlik havasının spor müsabakalarına da yansıyacağına dikkat çekerek, “İl Güvenlik Kurulumuzun kulüplerimizle aldığı karar neticesinde bundan sonra İstanbul kulüpleri birbirleriyle yaptığı maçlara taraftar götürecek. Yasak kalkmıştır. Futbolumuz için hayırlı uğurlu olsun. Galatasaray’ı en iyi şekilde misafir edeceğiz. Bu şekilde yasağın kalkmasıyla futbolumuza getirisi olacaktır. Şu anda ülkemizde birlik beraberlik havası esiyor. Bu yasağın kalkması için müracaat ettik. İl Güvenlik Kurulumuz da bu karara uydu” şeklinde konuştu.
Özköse, Bursaspor ile ilgili soruya, “Bursaspor’la ilgili karar almadık. İleriki tarihlerde gözden geçireceğiz” yanıtını verdi.
“Bir daha bu yasağa yol açacak sıkıntılar yaşamayacağız”
Beşiktaş temsilcisi Özköse’den sonra konuşan Galatasaray Spor Kulübü Temsilcisi Alper Narman, “Bu yasağın kalkması memnuniyet verici. İnşallah bir daha böyle yasak olmaz. Beşiktaş’ın stadında dostça görüntüler olacak. Hiçbir sevimsiz olay olmayacak. Bir daha bu yasağa yol açacak sıkıntılar yaşamayacağız. Ülkemizin birlik beraberliğe ihtiyaç duyduğu dönemde bu adımı attık. Taraftarlarımız da bu şekilde olacaktır. İnşallah, bu kararı sezon boyunca götüreceğiz” diye konuştu.
“15 Temmuz sürecinden sonra ciddi uzlaşmalar oldu”
Galatasaray ve Beşiktaş temsilcilerinin ardından açıklama yapan Fenerbahçe Spor Kulübü Temsilcisi Metin Doğan ise, “Taraftarlarımızın ortak isteğiydi. 15 Temmuz sürecinden sonra ciddi uzlaşma oluştu. Bu ortama kulüpler olarak katkı sağlamak istiyoruz. Beşiktaş-Galatasaray maçı fair-play ortamında geçecektir ve Kadıköy’de oynanacak maçlara da örnek teşkil edecektir. Yöneticiler olarak bizlere de ciddi sorumluklar düşüyor. Doğru demeçler verirsek Türk sporuna ciddi katkılar veririz. Beşiktaş-Galatasaray derbisi kaliteli geçecektir” ifadelerini kullandı.
Alınan kararın Trabzonspor’u da kapsayıp kapsamadığı şeklindeki soruyu cevaplayan Doğan, “Trabzon İl Spor Güvenlik Kurulu’nun aldığı bir karar söz konusu. Orada alınmış karar var. Düzeltip düzeltilmeyeceği onların tasarrufu. Onlar bir kararını gözden geçirdikten sonra değerlendirme yapacağız” dedi.