Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde yaşanan depremin ardından bölgeye sivil toplum kuruluşlarının yanında belediye başkanlıkları da yardım getirmeye devam ediyor.

Bugün 9 gün aradan sonra eğitime konteyner sınıflarda başlayan öğrencilerin ihtiyacına yönelik yardım Balıkesir Büyükşehir Belediyesinden geldi. Bir tır ile Gülpınar’a gelen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, sınıfları ziyaret edip beraberinde getirdiği 20 gazlı açık alan sobası, 15 tüp, 25 masa, 25 sandalye ve yangın söndürme tüpünün bir kısmını öğrencilerin kullanımı için okul idaresine, diğer kısmını da Tuzla’daki ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur yaptığı açıklamada, “Bölgemiz deprem bölgesi, Çanakkale’den, Balıkesir’den yine Ayvacık ve Gülpınar bu bölge deprem bölgesi. Bundan on gün önce başlayan deprem artçı depremler ile devam ediyor. Allah’a şükür bir can kaybı olmadı ama binalarımızda çatlaklar oluştu. Devletimiz ve AFAD gerekli tüm yardımları, konteynerleri, çadırların kurulması gibi yardımları yapıyor. Biz de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak AFAD ile iş birliği halinde çalışıyoruz. AFAD’ın bizden büyük çadırlar ile ilgili şemsiye tüplü soba, masa ve sandalye talebi oldu. Bizde aracımıza yükleyip hemen Gülpınar’a geldik” dedi.