ADANA (AA) - Adana’da meydana gelen trafik kazasında bir kişinin ölümüne, 5 kişinin de yaralanmasına yol açan sürücü, 2 yıl 6 ay hapisle cezalandırıldı.

Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanık Abdullah Koç, kazada ölen sürücünün ailesi ile tarafların avukatları katıldı.

Söz verilen sürücü Koç, Ceyhan ilçesinden Adana’ya doğru giderken otoban doğu çıkışına bir kilometre kala bir anda "gümleme" sesi duyduğunu anlattı.

Sonrasında ne olduğunu hatırlamadığını savunan Koç, "Şok halinde arabamdan çıktıktan sonra kaza yaptığımı anladım. Sağ şeritte duran arabaya çarpmışım. Lastiğimin patlak olduğunu sonradan öğrendim. Lastiğin kaza anında mı yoksa öncesinde mi patladı bilmiyorum. Kazanın nasıl olduğunu hatırlamıyorum." ifadesini kullandı.

Kazada yaşamını yitiren Sayım Aydın'ın eşi Emine Aydın da araçlarının yakıtları bitmesi üzerine eşinin otomobili sağ şeride park ettiğini aktararak "Eşim, dörtlüleri yaktı, uyarı levhasını aracın arkasına koydu. Benzin alıp geldi. Bidondaki benzini yakıt deposuna doldurdu, bidonu da aracın bagajına koyacakken arkadan gelen araç bizim araca çarptı. O anda bayılmışız. Sanık olaydan sonra benimle ve çocuklarımla ilgilendi. Ben kendim ve çocuklarım adına sanıktan şikayetçi değilim.” dedi.

Mahkeme heyeti, sürücü Koç'u 2 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum ederek ehliyetine de bir yıl el konulmasına karar verdi.

Abdullah Koç yönetimindeki 01 BF 306Z plakalı otomobil, 14 Eylül’de yakıtı bittiği için park halinde bulunan 01 LS 237 plakalı otomobile çarpmış, kazada aracın bagajına benzin bidonunu koymak isteyen Sayım Aydın (38) yaşamını yitirmiş, eşi Emine Aydın ile çocukları Ahmet Yasin, Ömer Faruk, Hazal ile Hasret yaralanmıştı.

Koç hakkında "Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçlarından 15 yıl hapis istemiyle hazırlanan iddianame mahkemece kabul edilmişti.