MARDİN (AA) - Alınan bilgiye göre, Kale Mahallesi'ndeki Derik Kaymakamlık binasına PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcı ile saldırı gerçekleştirildi.

Saldırıda, binada bulunan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk ile 2 kişi yaralandı.

Yaralılar 112 Acil Servis ekiplerince Kızıltepe Devlet Hastanesine kaldırıldı.

-Mardin Valiliği: Geniş çaplı operasyon başlatıldı

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, Derik Kaymakamlığı binasında bulunan Kaymakam Safitürk'e yönelik el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlendiği bildirildi.

Saldırıda Kaymakam Safitürk ile 2 kişinin yaralandığı ifade edilen açıklamada, "Milletimizin huzuruna ve ülkemizin bütünlüğüne kasteden bu menfur saldırının fail veya faillerin yakalanması için geniş çaplı operasyonlar başlatılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Mardin Valisi Yaman, Safitürk'ü ziyaret etti
Bu arada, Mardin Valisi Mustafa Yaman, Kızıltepe Devlet Hastanesinde tedavi gören Kaymakam Safitürk'ü ziyaret etti.

Safitürk'ün durumu ile ilgili hastane yetkililerinden bilgi alan Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Derik Kaymakamlığına terör örgütü tarafından saldırı gerçekleştirildiğini anımsatarak, "Teröristlerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Terörle mücadelemiz kararlılıkla sürecek." dedi.

-Safitürk Dicle Üniversitesi Hastanesine sevk edildi

Öte yandan, Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, saldırıda yaralanan Safitürk'ün Kızıltepe Devlet Hastanesinden Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesine sevk edildiği belirtildi.

Açıklamada, ilk tetkik ve tedavinin ardından da gerekli görülmesi halinde hazır bulundurulan uçak ambulans ile Kaymakam Safitürk'ün Ankara'ya naklinin planlandığı kaydedildi.