Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde geceden bu yana etkisini sürdüren fırtına nedeniyle oluşan dev dalgalar ilçe girişindeki köprüye zarar verdi. Köprünün taşıyıcı sisteminin zarar görmemesi büyük bir faciayı engelledi. Sahil yolu kapatıldı, ulaşım tek şeride düştü.

Kent merkezinde gece saatlerinde etkili olan şiddetli fırtına ve yağmur sabah saatlerinde etkisini azalttı. Kozlu ilçesi girişindeki köprüde dev dalgalar nedeniyle maddi hasar meydana geldi. Mendirek bölgesindeki mahmuzun dağılmasıyla içeriye giren dev dalgalar beraberinde çöpleri de getirdi.

Kozlu Belediyesi Fen ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler geceden buyana çalışmalarını sürdürüyor. Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya ve Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, sabahın ilk ilk ışıklarıyla birlikte bölgede çalışmalara başlayan karayolları ekiplerinden bilgi aldı. Sahil yolunun bir bölümü kapatıldı. Ulaşım ise tek şeride düştü.

“Sahil yolunu tek yönlü olarak kapatmak zorunda kaldık”

1992 yılında yapılan köprüdeki çalışmaları inceleyen Kozlu Kaymakamı Ahmet Karakaya, dalgaların köprünün taşıyıcı sistemlerine zarar vermemesinin sevindirici olduğunu ifade etti. Karakaya, “Çok şükür cana gelen bir sorun olmaması en büyük tesellimiz. Dünkü önemli fırtına ve dalga yüksekliğinin artması sonucu yolumuzu tek yönlü olarak kapatmak zorunda kaldık. Karayolları Bölge Müdürümüz de geliyor. Hep beraber inceledik. En kısa zaman içerisinde tekrar yolu açacağız. Buradaki büyük projenin de gerçekleşmesini de Karayolları Bölge Müdürlüğümüz ekipleri hızlandıracak. Bir daha buna benzer sorunların Taşıyıcı sistemlerde zarar olmadığı yönünde ekiplerimizin bize ifadesi var. Tabii teknik bir konudur. Dalgalar ciddi manada yaklaşık 2-3 adam yüksekliğinde. Dalgalar vurduğu için bir aşınma var. Yalnız taşıyıcı sistemlerde bir problem olmadığından dolayı gerekli tedbirler alınarak, bakımı yapılarak kısa sürede trafik çift yönlü olarak işlemeye başlayacak. Asıl büyük projenin de yapılması için bir nevi hızlandırmak adına çalışmalar yoğunlaşıyor” diye ifade etti.

“Bu bir doğal afet”

Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz da geceden bu yana sahada olduklarını ifade ederek “Tabii bu doğal afet. Derenin ağzındaki mahmuzun yıkıldığından dalga yüksekliğinden dolayı dalga iç kesimlere doğru vurmaya başladı. Biraz köprümüze zarar verdi. Şehir içerisine zarar verdi. Sahildeki yapılarımızda zarar var. Sahildeki dolgu imar planımızdaki işyerlerinde hasarlar oluşmak üzere. Bir an önce önlem alınması için gerekli yazışmaları yaptık. Valimizin de konudan bilgisi var. Kaymakamımızla birlikte çalışmaların çabuklaştırılması yönünde. Mahmuzu yıktı attı. Dolayısıyla burada önlemsiz bir şekilde duruyor. İnşallah kısa sürede burası yapılarak önlemler alınması gerekiyor. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

Sahilde dev dalgalar nedeniyle zarar gören restoranlarda temizlik çalışmaları başladı. Bir restoran ise dev dalgalara maruz kaldı. Tamamen sular altında kalan işyerindeki eşyalar kullanılamaz hale geldi.