Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde teröristler tarafından yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan askerler için tören düzenlendi.

Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde düzenlenen operasyonlar kapsamında dün öğlen saatlerinde terör örgütü mensupları tarafından araziye döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ümmet Ufacık, Jandarma Uzman Çavuş Kadri Çakı ve Jandarma Uzman Çavuş Fatih Uysal şehit oldu.

Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı helikopter pistinde şehit askerler için tören düzenlendi. Törene, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal, askeri erkan, şehitlerin yakınları, kamu kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Şehitlerin naaşlarının ambulanstan alınarak katafalka konulmasıyla başlayan tören, bir dakikalık saygı duruşuyla devam etti. Şehitlerin öz geçmişlerinin okunması ve duaların edilmesi sonrası şehit askerlerin cenazeleri katafalktan alınarak ambulansa taşındı.

Eşini asker selamıyla uğurladı

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Kadri Çakı’nın eşi asker selamıyla kocasını karşılayıp asker selamıyla uğurladı. Tören alanında gözyaşlarına hakim olamayan Şehit Çakı’nın eşi, “Düğün bayram geldi köyümüze birtanem, babanlar seni bekliyor, biz seni orada bekleyeceğiz canımın içi. Bugün bizim bayramımız, herkes bizi bekliyor orada. Ağlamıyorum, oğlum da senin gibi asker olacak, onu yanına getireceğim, oğlum büyüsün kanını yerde bırakmayacak” dedi.

Tören sonrası Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ümmet Ufacık’ın naaşı memleketi Konya, Jandarma Uzman Çavuş Kadri Çakı’nın naaşı memleketi Amasya ve Jandarma Uzman Çavuş Fatih Uysal’ın naaşı memleketi Antalya’ya gönderildi.