Birlik ve beraberliğin simgelendiği muhteşem toplantıya Din Bir Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir’in Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na CHP Genel başkanı Kemal Kılıçtaroğlu’nun sarf ettiği sözlere yönelik tepkisi çok sert oldu. Din Bir Sen genel Başkanı Yusuf Özdemir buradaki konuşmasıyla gündeme damgasını vurdu. 

9-10-11 Nisan 2016 Antalya Manavgat Port River Hotelde yapılan 9. Başkanlar Kurulu toplantısı açılış Kur’an tilavetini Ankara Etimesgut İlçe Başkanı Ahmet Kavlak okudu. Programda sunumu Konya İl Başkanı Ali Bitim yaptı. Programda Genel başkan yardımcısı, teşkilat sorumlusu Menderes Ateş ile diğer Genel başkan yardımcıları sırasıyla birer konuşma yaptı. Başarılı çalışmaları ve en çok üye kaydı yaparak Genel Başkanın övgüsünü ve takdirini kazanan Din Bir Sen Kahramanmaraş İl başkanı Şevket Bozdoğan’a plaket takdim edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu Hükümetini açıktan destekleyen Din Bir Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir Medya mensuplarının sorularını cevapladı. Gündeme dair konulara korkusuzca cevap veren Genel başkan Özdemir konuşmasında bol abol alkış aldı.

Din Bir Sen Genel başkanı Yusuf Özdemir, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nu kastederek sarf ettiği sözlerin çok ağır olduğunu, maksadını aşmış olsa bile yaralayıcı ve yıpratıcı sözlerin toplumu gerdiğini belirtti. Genel Başkan Özdemir konuşmasında; “Bir siyasi parti lideri çıkıp bir hanımefendi Bakana ağzımıza alamayacağımız bir sözü söylüyor bizde bunun karşısında susuyorsak cevabını en güzel şekilde veremiyorsak, sinmişlik olarak sadece Reisimize, Meclise bırakıyorsak ideolajik yönü daha anlayamamışızdır. Sadece yanlış yaptı diyoruz. Meclisin önüne dikilip bu söz sahibi bizi temsil edemez, Türkiye Cumhuriyeti bayrağı altında bizi temsil edemez demeliyiz.”

Makamı, mevkii ne olursa olsun siyaset yapanların dikkatli olmak zorunda olduğunu belirten Özdemir şunları söyledi: “%92’si Müslüman olan Türk toplumunda kadına verilen değer önemlidir. Kadın; annedir, eştir ve evinin hanımıdır. “Cennet anaların ayakları altındadır” diyen Hz. Peygamber Efendimiz (s.a.v)’de kadının Allah katındaki değerine işaret buyurmuştur. CHP lideri Sayın Kılıçtaroğlu, bir Bakan’ı eleştirirken, aynı zamanda bir kadını toplum nazarında rencide etmiş, aşağılamıştır. Kullandığı eleştiri ifadeleri çok ağır, dinen ve ahlaken kabul edilmesi mümkün olmayan sözlerdir. Edep ve erdem sınırlarını zorlayan talihsiz bir açıklamadır.”

FOTO GALERİ

Terör konusuna da değinen Din Bir Sen Genel başkanı Yusuf Özdemir İmam arkadaşların zor durumda ve tedirgin olduklarını, mabetleri yıkanların bir gün kendi dünyalarındaki mabetlerin yıkılacağını düşünmelerini istedi. Özdemir konuşmasında; “Birleşip hep beraber Mardin’e Van’a, Hakkâri’ye, Şırnak’a otobüslerle gidip, bizin ecdadımız Çanakkale’de, Kurtuluş savaşında cephede savaştı, kardeşti. Bu gün bize ne oldu da bizi ayırdı diyerek oraya gidip bizde ölmek istiyoruz diyebiliyorsak bu ideolojiyi anlamışız demektir.”

9. Başkanlar toplantısının ikinci gününde sendika Hukuk İşleri sorumlusu Av. Emrah Hacıoğlu hukuki mücadele konusunda bilgilendirmede bulundu. Daha sonra İl Başkanları kısa konuşmalarla sendikal faaliyetler konusunda bilgi alış verişinde bulundular. Daha sonra yaklaşık katılımcı 250 kişiye gemi ile tur düzenlendi.

Programın Sonuç bildirgesinde konuşan Din Bir Sen Genel başkanı Yusuf Özdemir il başkanları ve delegelerce ayakta alkışlandı. İl Başkanlarına plaket ve toplu resim çekimiyle program son buldu.

Din Bir Sen 9. Genişletilmiş Başkanlar Toplantısına Desk Genel başkanı Muzaffer Kala, Dem-Toc-Sen Demokratik Tarim Orman ve Çevre Çalışanları Sendikası Genel başkanı Hayati Oyanık, ile  55 İl Başkanı 140 delege katıldı.