Beşiktaş Belediyesi, Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için Katoliklerin liderlerinin de katıldığı bir mevlit okuttu.

Beşiktaş Belediyesi Karanfil Köy Camisinde Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için mevlit okuttu. Cami içerisinde okutulan mevlide Patrik Genel Vekili Başpiskopos Aram Ateşyan, Katolik Ermenilerin Ruhani Reisi Başpiskopos Levon Zekiyan, Süryani Katolik Kilisesi ruhani lideri Yusuf Sağ ve bazı Hıristiyan ve Yahudi din adamları da katıldı. İkindi namazı sonrası okutulan mevlitte Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için dualar edildi. Okutulan mevlidin ardından vatandaşlara Beşiktaş Belediyesi tarafından mevlit ikramı yapıldı. İkram öncesinde terör hakkında konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, teröre karşı birlik mesajları verdi.

“TERÖRE KARŞI TEK YÜREK”

Terörün her türlüsüne karşı gerekli tepkinin gösterilmesi gerektiğini ifade eden Başkan Hazinedar, şunları kaydetti:

“Ocakları söndüren, farklı bir ateş yanmasına neden olan, bağırlarda o büyük ateşi yakan evlat acısını, eş acısını, baba acısını bizlere ve komşumuza yaşatan terör belasına ama her türlü teröre lanet okumak gerekir. Bazen bölücü teröre bazen bizim mübarek dinimizi alet ederek, bizim mübarek dinimizi referans göstererek aslında İslam’a, insanlığa en büyük kötülüğü eden o IŞİD terörüne de hepsine ayrım yapmadan insanlığa yönelen her türlü teröre hem lanet okumak hem isyan etmek lazım. Birlik beraberliğimizi Beşiktaş’tan İstanbul’a, İstanbul’dan Türkiye’ye teröre karşı tek yürek olduğumuzu Müslümanıyla, Hristiyanıyla, Yahudisiyle toplumun tüm değerleriyle göstermeliyiz.”

Konuşmasında Katoliklerin liderlerinin de teşekkür eden Başkan Murat Hazinedar, bir süre vatandaşlarla sohbet ettikten sonra camiden ayrıldı.