ANKARA (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, seçilmiş hükümete karşı gerçekleştirilen "FETÖ'cü darbe girişimi" sonrası dün ve bugün kendisini telefonla arayan çok sayıda yabancı ülke dışişleri bakanı ve uluslararası kuruluşların genel sekreteri ile görüşerek yoğun bir telefon diplomasisi trafiği gerçekleştirdi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Çavuşoğlu, bu akşam saatlerinde Kırgızistan Dışişleri Bakanı Erlan Abdildaev ve Ürdün Dışişleri Bakanı Naser Judeh ile gerçekleştirilen son telefon diplomasisiyle birlikte toplam 34 ülkeden mevkidaşları ile görüştü.

-ABD'den Yeni Zellanda'ya kadar temas


Aralarında AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi de dahil olmak üzere, ABD, Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Estonya, Fas, Filistin, Fransa, Gürcistan, Hırvatistan, İngiltere, Irak, İran, İtalya, Kanada, Katar, Kırgızistan, Kosova, Libya, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Malta, Pakistan, Ruanda, Suudi Arabistan, Ukrayna, Ürdün, Yemen, Yeni Zelanda ve Yunanistan dışişleri bakanları Çavuşoğlu ile temasta bulundu

-Türkiye'ye destek mesajları


Çavuşoğlu ayrıca Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanı Kemaleddin Haydarov ve Avrupa Konseyi, NATO ve İslam İşbirliği Teşkilatı gibi uluslararası kuruluşların genel sekreterleri ile görüşmeler yaptı.

Söz konusu telefon görüşmelerinde tüm yetkililerin, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’na Türkiye’deki demokrasiye, demokratik süreç ile kurumlara, anayasaya ve seçilmiş hükümete destek verdiklerini, darbe teşebbüsünün kabul edilemez olduğunu ve Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını vurguladıkları öğrenildi.

Bakan Çavuşoğlu da cevaben, verilen destek ve gösterilen dayanışma için muhataplarına hükümet ve millet adına teşekkürlerini iletti.

Öte yandan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun "FETÖ'cü darbe girişimi"ne ilişkin muhataplarıyla görüşmeye devam ettiği kaydedildi.