ADANA (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ı ziyaret ederek, geçen hafta meydana gelen terör saldırısıyla ilgili geçmiş olsun dileklerini iletti.

"15 Temmuz Darbe Girişiminin Dini ve Toplumsal Hasarı" başlığıyla gerçekleştirilecek "33. İl Müftüleri İstişare Toplantısı"na katılmak için Adana'ya gelen Görmez, Vali Demirtaş'ı makamında ziyaret etti.

Demirtaş tarafından girişte karşılanan Görmez, terör saldırısının meydana geldiği otoparkta incelemelerde bulundu ve bilgi aldı.

Daha sonra Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan Görmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm Adanalılara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Görmez, “Cenabı Hak milletimizi, memleketimizi ve bölgemizi bir an önce bu insanlıktan nasibini almayıp, insanı ve insanlığı katletmeyi vazife edinen insanların kötülüklerinden hepimizi muhafaza eylesin." dedi.

"33. İl Müftüleri Toplantısı"nın Adana'nın ev sahipliğinde gerçekleşeceğini hatırlatan Görmez, güzel karşılamadan dolayı Vali Demirtaş'a da teşekkür etti.

Vali Demirtaş da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Adana Valiliği otoparkında 24 Kasım'da düzenlenen terör saldırısında 2 kişi hayatını kaybetmiş, 33 kişi yaralanmıştı.