Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Müslüman coğrafyasının umutlarının Türkiye’ye bağlandığı bir zaman diliminde yaşandığını ifade ederek, “Botsvana diye bir ülkede Müslümanlar dua halkaları oluşturmuşlar, Türkiye’ye dua ediyorlar” dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Sapanca’nın Kurtköy Mahallesi’nde gönüllü yardımseverlerin katkılarıyla yapımı 20 ayda tamamlanan Çok Amaçlı Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu’nun açılışına katıldı. Van Çaldıran’da şehit olan askerlerin ailelerine başsağlığı dileyerek açılış konuşmasına başlayan Görmez, kursun hayırlı olması temennisinde bulunarak, Kur’an-ı Kerim’i okumanın yanında anlayabilmenin de önemine değindi. Görmez, “İslam ümmetinin her ferdi Kur’an-ı Kerim’i ezberlese, hafız olsa ancak manasından habersiz olsak, kitabın içinde emredilen ahkamı hayatımıza taşıyamazsak, eğer biz o Kur’anı yaşamazsak o takdirde Kur’an bizi yüceltmez. Bugün İslam aleminde gördüğümüz çelişki bundan ibarettir” dedi.
Yeryüzündeki Müslüman coğrafyada umutların Türkiye’ye bağlandığı bir zaman diliminde yaşandığını ifade eden Görmez, “Umutlar bize bağlanmış vaziyette. İki hafta önce Botsvana diye bir ülkeden bir heyet ziyaretime geldi. Bir sene içerisinde 114 ülkeden heyetler kabul etmişiz. Bazı ülkeler var ki gelecekleri zaman haritayı önüme koymak zorunda kalıyorum. Dediler ki biz birkaç yıldır haftalık dua halkası oluşturduk. Haftada bir size dua ediyoruz dediler. Milletimizin hayır elini başka ülkelere ulaştırınca onlar da sizlere dua olarak geri dönüyor” diye konuştu.
Görmez, konuşmasının sonunda kursun yapımına katkıda bulunan yardımseverlere teşekkür plaketi verirken, kurs binasını gezerek, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.