Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, altı farklı İslam ülkesinin din alimiyle iftar sofrasında bir araya geldi.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Üsküdar İslam Araştırmalar Merkezinde düzenlenen iftar organizasyonuna, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Suriye, Filistin, Mısır, Irak, Sudan ve Yemen’in ünlü İslam alimleriyle bir araya geldi.
“İÇİNDEN GEÇTİĞİMİZ SÜRECİN ADI MEDENİYET KRİZİDİR”
Görmez iftar programından sonra yaptığı konuşmada İslam dünyasının içinden geçtiği zorlu süreçlerden bahsetti. Görmez; “İçinden geçtiğimiz sürecin adını doğru koymak lazım. İçinden geçtiğimiz süreç bir medeniyet krizidir. Bütün dünyada bir insanlık, bir vicdan ve merhamet tutulması yaşıyor. Ancak İslam medeniyeti bir krizden geçiyor. Tarih boyunca nice büyük krizlerden geçti. Alimlerin çabasıyla bütün bu krizleri geride bıraktı. Hep birlikte bizi kuşatan İslam beldelerini ve çocuklarımızı kuşatan bütün bu krizleri aşmak için çok daha büyük bir çaba içinde olmamız gerekiyor. Hep birlikte bu krizleri aşacağız” şeklinde konuştu.
Konuşmasının devamında İslam ülkeleri alimlerinin İstanbul’da olmasının önemine dikkat çeken Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ayda bir kez İstanbul’da bulunan bütün alimlerle bir araya gelmek. Ayda bir olmasa da bunu bir periyot haline getirelim inşallah. Türkiye’de 3 milyonu aşın muhacir kardeşimiz yaşıyor. Onlarının hepsinin morale, motivasyona ihtiyacı var. Aramızdaki dil farkından dolayı biz buna yetemiyoruz. Burada sizin yardımınıza ihtiyacımız var. Daha birkaç yıl öncesine kadar Türkiye’de ilim tahsil etmek isteyen nice insanlar Kahire’ye, Şam’a, Bağdat’a gitmek için yol arıyorlardı. Şimdi Kahire’nin de Şam’ın da, Bağdat’ın da Salih alimleri bize geldi. Bizim onlardan istifade etmemiz gerekiyor.”