Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) İyilik Sofrası’nı, Azerbaycan’da Saatli ilçesi Şirinbey köyünde kurdu. Farklı köylerden katılım ile gerçekleşen iftar programına Azerbaycan Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Kamil Güneş ve çok sayıda Ahıska Türkü katıldı.
Prof. Dr. Kamil Güneş, vakfın dünyada 88 ülke ve 500 farklı bölgede ihtiyaç sahiplerine yardım dağıtımlarının devam ettiğini Diyanet İşleri Başkanlığı ve TDV olarak iftarda da iyilik sofrası kurarak dünya Müslümanları ile oruç açtıklarını söyledi.
Bu kapsamda Azerbaycan’da Saatli ilçesi Şirinbey köyünde, çevre köylerden vatandaşların da katılımı ile iftar yaptıklarını vurgulayan Güneş, "Ramazan ayı nadide bir ay. Her anı her saniyesi değerli zaman dilimleri. İyilik sofrası kurarak iftarda Azerbaycanlı Müslüman kardeşlerimizle orucumuzu açtık. Dualarımızı yaptık. Allah kabul etsin. Türkiye’den kardeşlerimizin katkılarıyla bu sofraları kurduk. 500’e yakın kişinin katılımıyla orucumuzu açtık. Ramazan süresince 8 farklı bölgede iyilik sofraları kuracağız İnşallah. Türk milletinin emanetlerini dünya Müslümanlarına ulaştırıyoruz." diye konuştu.
Diyanet Vakfı tarafından gönderilen gıda yardımlarını da ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını vurgulayan Güneş, Azerbaycan’da ihtiyaç sahibi 200 aileye evlerine giderek gıda yardımlarını ulaştırdıklarını kaydetti. Güneş, "Türkiye’deki kardeşlerimizin verdiklerin yardımlar yerine ulaştı. Rabbim bu yardımların karşılığını dünya ve ahrette göstersin." ifadelerini kaydetti.
Azerbaycan Ahıska Türkleri Komite Başkanı Muhammed Şamilov ise Ramazan ayında kurulan iftar sofrasının ve dağıtılan yardımların Allah katında kabul olmasını diledi. Şamilov, "Aynı sofrada iftarımızı açtık. Türkiye’mizden gönderilen yardımları el birliğiyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Allah kabul etsin." dedi.
Türkiye’den gelerek yoksullara, yetimlere gıda dağıtan ve iftar veren Diyanet Vakfı’na teşekkür eden Şirinbey köyü din görevlisi Mürsev Demirov ise "Türkiye’ye çok selam söylüyoruz. Ramazan’da bizleri unutmadıkları için gardaşlarımıza teşekkür ederiz. ’Bir Millet İki Devlet’ sözünü yerine getirdiniz. Evimize kadar gelerek misafir oldunuz. Ekmeğinizi paylaşarak gardaş olduğumuzu gösterdiniz" ifadelerini kulandı.