Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Diyarbakır'da HDP mitingindeki patlamayla ilgili, "Bu saldırıyla insanımızın canını, seçim sürecini sabote etmeyi hedefliyorlar. Tek yürek olup, bu hedeflerine ulaşmalarına müsaade etmeyeceğiz" ifadesini kullandı.

Çelik, twitter hesabından paylaştığı mesajında, Diyarbakır'da dün gerçekleşen "alçakça, hain" saldırıyı yapanların Türkiye'nin düşmanı olduğunu belirtti.

"Bu alçakça saldırı tek tek her birimize yapılmıştır" görüşünü aktaran Çelik, bu "hainlerin" yaptığı saldırının tüm milleti ve tüm partileri, demokrasiyi ve seçimleri hedef aldığını bildirdi.

Türkiye'nin başarıyla seçimler yaptığını, etrafındaki demokrasisiz coğrafyalara örnek bir seçim kültürüne sahip olduğunu vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

"Demokrasimizi hedef alan bu hain saldırı Türkiye'ye ve insanlığa karşı yapılmıştır. HDP mitinginde meydana gelen bu saldırı tüm partileri hedef almıştır. Milletimize ve bilhassa Diyarbakır'a geçmiş olsun diyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet dilerim. Umarım yaralılarımız bir an evvel sağlıklarına kavuşur. Giden her can bizim canımızdan gidiyor. Türkiye düşmanları demokrasimizi hedef alıyor, seçim meydanlarımızı hedef alıyor. Bir düşman faaliyetidir bu. Kim yapmışsa, alçaklığın en büyüğüne imza atmıştır. Bu saldırıyla insanımızın canını, seçim sürecini sabote etmeyi hedefliyorlar. Tek yürek olup, bu hedeflerine ulaşmalarına müsaade etmeyeceğiz."