Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesinde saat 17.00’de başlayacak ’Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ için çalışmalar sürüyor. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı mitingde 2 bin polis görev yapacak.
Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Parkorman’da, bugün saat 17.00’de başlayacak olan ’Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Platformun 16 Temmuz’dan bu yana kurulu olduğu parka, ’Vatan sevgisi imandandır’, ’Diyarbakır tek yürek’, ’Tüm Türkiye tek yürek’ yazılı pankartlar asıldı. Geniş güvenlik önlemlerinin de alındığı parkta, miting alanının üç ayrı bölgesine kontrol noktaları kuruldu. Mitingde yaklaşık 2 bin polisin görev alacağı öğrenildi.
Alandaki çalışmalarda yer alan Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği Diyarbakır Temsilcisi Alaattin Parlak, Türkiye’nin FETÖ’nün organizasyonuyla darbe girişimi ile karşı karşıya kaldığını belirterek, "Bizler ilk saatlerde Diyarbakır ve Kürt halkı olarak anında gösterilmesi gereken tepkinin verildiğini düşünüyorum. Çünkü 1960, 70 ve 80 darbelerini görmedik. Ancak kitaplarda gördük. Orada hep merak ettiğimiz acaba halk darbelere karşı neden duruş sergilemedi. Bizler 15 Temmuz gecesi daha önceki darbelere karşı durduk. Alanlara çıktık. Beklemediğimiz yoğunlukta ve çoğunlukta halkımız meydanlarda gerekli tepkileri verdi. İnşallah bugün mitingle bu etkinliklerin finalini yapacağız" dedi.