Diyarbakır’da şehit ve gazi aileleriyle iftar yemeğinde bir araya gelen Valisi Hüseyin Aksoy, Tanışık Köyü’nde terör eylemleri neticesinde hayatını kaybeden kişilere dönük olarak 5233 sayılı kanun kapsamında gerekli çalışmaları Diyarbakır’da başlattıklarını söyledi.
Diyarbakır Valiliği’nce gazi ve şehit ailelerine yönelik iftar programı düzenlendi. Kayapınar ilçesinde bir düğün salonunda yapılan iftar programına Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Jandarma Bölge Komutanı Musa Çitil, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, engelliler, STK temsilcileri, kimsesiz çocuklar ve korucu aile olarak sahiplenen aileler, teröristlerin bomba yüklü araçla düzenledikleri saldırıda hayatını kaybeden 16 kişinin yakınları ve vatandaşlar katıldı. Program, Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı.
Vali Hüseyin Aksoy, yaptığı konuşmada, terör eylemleri neticesinde hayatını kaybeden kişilere dönük olarak 5233 sayılı kanun kapsamında gerekli çalışmaları Diyarbakır’da başlattıklarını ifade etti. Aksoy,“Bu kapsamda Tanışık Köyü’nde hayatını kaybeden 16 vatandaşımız için bu süreç devam ediyor. Bu kişilere yönelik olarak müracaatları alındı. Kişilerin tazminatları ödendi. Maaş bağlanmasıyla ilgili olarak çalışmalar tamamlandı. Şuan Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü de her aileden bir kişinin istihdamıyla ilgili olarak çalışmaları sürdüreceğiz. Terörden zarar gören ailelere devlet sahip çıkıyor. Tanışık Köyü’ndeki vatandaşlarımıza da sahip çıkmıştır ve çıkmaya da devam edecektir” dedi.
“DEVLET ELİNİ ÇEKERSE BURASI SURİYE’DEN BETER OLUR”
Tanışık Köyü muhtarı Bayram Yaman da, Kürt’ün Kürt’ü öldürdüğünü ve ölen ile öldürenin Kürt olduğunu ifade ederek, “Nasıl olacak. Cezaevine giren Kürt. Bunlar Kürtlerin üzerine mi kaldı. Herkes biliyor bu Kürt meselesi değildir. Devlet elini ve ayağını çekerse buradan burası Suriye’den daha beter olacak. Devletten Allah razı olsun. Şehitlerimize sahip çıkması güzel oldu” diye konuştu.
“SİVİL ŞEHİT STATÜSÜNE ALDIKLARI İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM”
Teröristlerin saldırısı sonucu yakınlarını kaybeden Hacı Yaman ise, 12 Mayıs’ta malum bir saldırıda hayatını kaybeden bütün yakınlarına rahmet dilediğini belirtti. Yaman,“Devletimize teşekkür ederim. Onları sivil şehit statüsüne aldıkları için herkese teşekkür ederim. Cumhurbaşkanı ve Başbakan bu konuyla ilgili olarak ilgilendi” şeklinde konuştu.
Programın ardından Diyarbakır Valiliği’nce çocuklara hediyeler dağıtıldı.