Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi tarafından her hafta geleneksel olarak düzenlenen Sürekli Mesleki Gelişim Etkinlikleri'nde bu hafta Doç. Dr. İsmail Gezgin “Antik Çağdan Günümüze Beden” konulu konferans gerçekleştirdi.

Doç. Dr. İsmail Gezgin, üç bölümden oluşturduğu sunumunda geçmişten günümüze insan bedeninin gelişim tarihçesiyle doğaya uyum sürecini anlattı. Doç. Dr. Gezgin sunumunda, ilk insandan bu yana kullanılan aletler ve bu aletlerin icatları ilgili de bilgiler verdi.

4,5 milyon yıl önce başlayan yaşam mücadelesinde insanın bu sürecin son 12 bin yılı hariç doğanın bir parçası olarak yaşadığını belirten Doç. Dr. İsmail Gezgin, bu süre içinde doğanın yasalarının insan bedeni üzerinde etki eden en büyük güç olduğuna dikkat çekti. Doç. Dr. Gezgin, ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin antik çağdan günümüze bedeni ve değişimi anlatan resminin olayı net olarak özetlediğini dile getirdi.

ÇÜ Tıp Fakültesi Hippokrat Konferans Salonu’nda düzenlenen ve akademisyen ile öğrencilerin ilgi ile izlediği konferans sonunda Doç. Dr. İsmail Gezgin’e teşekkür belgesi takdim edildi.