Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen özel okul teşviği alabilecek okullar arasında Doğa Okulları bu yıl da yer aldı.
Geçen hafta yönetimi Metal Yapı Konut Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Saçaklıoğlu tarafından devralınan Doğa Okulları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından özel okullar için verilen teşvik kapsamında bu yıl da yer aldı. Doğa Okulları’nda okuyan öğrencilerin velileri de verilen özel okul teşviklerinden yararlanabilecek.
Destekten faydalanmak isteyen öğrenci velileri, 2 Eylül’e kadar, e-okul’da bulunan özel kurumlar eğitim ve öğretim desteği menüsünden başvuru yapabilecek.
Eğtim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrenciler için eğitim ve öğretim destek bedelinin yüzde 35’i kasım, yüzde 35’i şubat ve yüzde 30’u haziran olmak üzere 3 taksitte ödenecek. Böylelikle eğitim desteği almaya hak kazanan Doğa Okulları öğrencilerinin velileri de yıllık ücretlerinden indirim kazanmış olacak.
Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre, 5 Eylül’de tercih işlemi yapmaya hak kazanan öğrenciler ilan edilecek, 6-19 Eylül tarihleri arasında öğrenciler tercih işlemlerini yaparken 20 Eylül’de ise yerleştirme sonuçları açıklanacak.