TOBB Mobilya Meclisi ve Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, istikrarlı büyümenin sebebinin iyi bir anayasa olduğunu söyledi.
Raylı Sistemler Derneği ve Raylı Sistemler Kulübü tarafından organize edilen, "İş Dünyasında Girişimcilik" konulu konferansa katılan TOBB Mobilya Meclisi Başkanı ve Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, “Biz aile içerisinde istikrarlı bir şekilde şirketimizi iyi noktalara getirmek için çabaladık. Bunun için de aile içerisinde bir anayasa yaptık. Ve bu anayasaya bütün bireyler uydu. Bu sayede istikrarlı bir şekilde ilerledik. İstikrarlı büyümemizin sebebi aile içinde hazırladığımız ve aile bireylerinin uymak zorunda olduğu anayasamız. Türkiye’nin de bu şekilde iyi bir anayasaya ihtiyacı var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde oluşan istikrarın iyi bir anayasa ile daha iyi pekişeceğine inancımız sonsuz” dedi.
Doğan, ortak inisiyatifle hazırlanacak yeni anayasanın uygulamaya konması ile bugün yaşanan birçok sıkıntının bertaraf edileceğini ve devletin istikrarlı bir şekilde büyüyerek gelişmesine katkı sağlayacağını belirtti. Doğan, yeni anayasanın ortak mutabakatla hızlı bir şekilde ortaya konmasını arzu ettiklerini söyledi.
Doğan, ilk defa Karabük Üniversitesi’nde kurulan Raylı Sistemler Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Bakanlık nezdinde yürüttüğü çalışmalarla mesleki kazanımlarına ve sektörel insan kaynağına büyük katkı sağlamalarından ötürü dernek yönetimi ve öğrencilere teşekkür ederek, iş dünyası olarak her türlü desteği sunacaklarını belirtti.
Doğan, Karabük Üniversitesi öğrencilerine iş dünyası, girişimcilik, ekip olmak, amaçlar ve hedefler konusunda kıymetli bilgi ve tecrübelerini paylaştı. Doğan, Zonguldak Lojistik Müdürü Vedat Vecdi Akça ile üniversite yıllarında aynı odada kaldıklarında gelecek planları yaptığını, okul sonrası dönemde başladığı memurlukta geleceğini göremediğini ve istifa ederek ticarete başladığını belirtti.
Doğan başarıda ve girişimcilikte istikrarın önemini vurgulayarak şöyle dedi:
“Özellikle 2002’den sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği döneminde oluşan ülke istikrarının, aile içindeki istikrarla birleşince yeni yatırımlarla işlerimizi çeşitlendirerek büyüme dönemine girdik. Ülkemizin lojistik altyapısının önemi büyük. Şirket olarak raylı sistemler ve yüksek hızlı tren alanlarında yatırım planlarımız var.”
Konferansa, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca, AK Parti Zonguldak Milletvekili adayı, TBMM Strateji Bürosu Sorumlusu Dr. Hasan Özgür Özen, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Akbıyık, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar ve Mühendislik Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkaymak, TCDD Yöneticileri Aydın Çeştepe, Osman Mızrak, iş adamları, Ali Karakaş, Kadir Akça ve Karabük Üniversitesi öğrencileri katıldı.
Organizasyon sonunda Davut Doğan’a plaket ve hediyeler takdim edildi. Ayrıca ilk defa Dr. Hasan Özgür Özen tarafından hazırlanan sözlük formatındaki Kur’an-ı Kerim meali Davut Doğan’a takdim edildi.