MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesince Doğanşehir ilçesinde yaptırılan mezbahane hizmete girdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Malatya'nın en önemli geçim kaynaklarından biri olan hayvancılık sektörünün sorunlarına çözüm bulmak amacıyla başlatılan Her İlçeye Bir Mezbahane Projesi kapsamında Doğanşehir'de yaptırılan mezbahane tamamlandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük ve beraberindeki heyetle hizmete giren mezbahanede incelemelerde bulundu.

Malatya'nın kırsal bölgelerinde hayvancılığın çok yaygın olduğuna işaret eden Çakır, şunları kaydetti:

"Hayvancılığın önemli olduğu Malatyamızda mezbahanelerimiz yetersizdi. Biz de kısa vade planlamalar neticesinde ilçelerimize mezbahane projelerini hayata geçirdik. Bunlarından birini Doğanşehir ilçemizde yaptık. Çok modern ve standartlara uygun bir mezbahane. Kapasite olarak günde 25 büyükbaş, 50 de küçükbaş hayvanın kesimi yapılabiliyor. 3 soğuk hava deposu var. Son derece hijyenik bir ortama sahip. Darende’deki mezbahanemiz de hizmete girdi. Planladığımız 3 mezbahane daha var. Bunun dışında birkaç ilçemizdeki mezbahaneleri standartlara uygun hale getirmek için çeşitli tadilatlar yaptık."

Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük ise ilçedeki önemli bir eksiğinin giderildiğini belirterek, Çakır'a teşekkür etti.