Samsun merkezli Türki Arabi Turizm Şirketi yöneticileri, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır’ı ziyaret etti. Şirket yöneticileri, hedefleri ve çalışmaları hakkında Başkan Vekili Çakır’ı bilgilendirdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde başlattığı turizm eylem planı çalışmaları, meyvesini vermeye devam ediyor. Son bir yıl içinde şehre gelen Arap turistlerin özellikle Vezirköprü ve Ayvacık ilçelerine yoğun ilgi göstermesi, Arap yatırımcıları kente sevk ediyor. ‘Saklı Cennet’ Ayvacık’ta otel ve konaklama tesisleri konusunda yatırıma devam eden Arap şirketleri yanı sıra ilk Arap turizm şirketi de kuruldu. Türk ortaklı ve Samsun merkezli kurulan Türki-Arabi Turizm Şirketi, başta Doğu Karadeniz olmak üzere tüm Karadeniz Bölgesi’ndeki Arap turistleri Samsun’a çekmeyi hedefliyor.

Türki-Arabi Turizm Şirketi CEO’su Khalid AlQıthmi ile ortağı Metin Çalışkan’ın yer aldığı ziyarette Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır’a Kabe’nin maketi ile plaket hediye edildi. Yaklaşık yarım saat süren ziyarette Türki-Arabi Turizm Şirketi CEO’su AlQıthmi, Başkan Vekili Çakır’ı şirket ve hedefleri hakkında ayrıntılı şekilde bilgilendirdi. Ziyaretin ardından şirket yöneticileri, belediyeden ayrıldı.

Türki-Arabi Turizm Şirketi, daha önce 30 kişilik Arap turisti Suudi Arabistan’dan getirerek, Samsun ve Orta Karadeniz’i gezdirmişti. Şirketin aynı zamanda Cidde’de seyahat acentesi açacağı öğrenildi.