HATAY (AA) - İç savaşta evlerine isabet eden bombanın patlaması sonucu bir bacağını kaybeden Suriyeli Hatice Athem, 9 çocuğuyla sığındığı Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, 2 yıldır göremediği kocasının yolunu gözlüyor.

Suriye'nin Hama kentindeki evlerine yönelik hava saldırısının ardından 9 çocuğuyla Reyhanlı'ya 36 yaşındaki Hatice Ahtem, kurdukları derme çatma çadırda, yardım derneklerinin desteği sayesinde çocuklarına bakıyor.

Ahtem, AA muhabirine, 2 yıldır haber alamadığı eşine kavuşacağı günü umutla beklediğini söyledi.

Bir bacağını savaşta kaybettiği için günlük işleri yaparken zorlandığını belirten Ahtem, şunları anlattı:

"Çocuklarımın en büyüğü 14, en küçüğü 5 yaşında. Sağ bacağım diz altından kesildiği için çocuklarıma yemek pişirirken, kıyafetlerini yıkarken zorlanıyorum. Vatan toprağından ayrı kalmanın acısını yüreğimizde hissediyoruz. Çocuklarımın geleceği adına ülkemdeki savaşın bitmesi için dua ediyorum. Eşimden 32 yıldır haber almıyoruz. Ölü mü, sağ mı, bilmiyoruz. Yalnız başına kalmak çok zor."

Bu arada, Osman Bin Affan Kalkınma Derneği (OBADER), Suriyeli aileye gıda yardımında bulundu.

OBADER Başkanı Abdurrazzak İldiz, ihtiyaç sahibi Suriyeli ailenin her zaman yanında olacaklarını belirterek, "Dokuz çocuğuyla çadır hayatını sürdüren kardeşimize düzenli yardım ulaştıracağız. Suriyeli kadınlar, eşlerinden, çocuklarından ayrı buruk ve hüzün dolu yıllar geçiriyor. Dernek olarak ailemizin her türlü ihtiyaçlarını karşılayacağız" dedi.