Kuzey Ren Vestfalye (KRV) Adalet Bakanı Thomas Kutschaty’nin KRV Meclisi’nde yaptığı açıklamaya göre 2014 yılında eyalet hırsızlık, dolandırıcılık ve çeşitli suçlardan dolayı toplam 50,4 milyon Euro ele geçirdi. Bu meblağ, 2013 yılında ele geçirilen miktarın yaklaşık iki katı.

Ele geçirilen en büyük meblağın ise Krefeld’de kumar oyunlarında dolandırıcılık yapan bir çeteden ele geçirilen 30 milyon Euro olduğu açıklandı. Ayrıca çok sayıda şirket dolandırıcılarının işledikleri dolandırıcılık suçlarından dolayı el konulan miktarlar da oldukça ciddi yekûn oluşturuyor.

Bakan Kutschaty bu suçlara karşı daha sert önlemler alınması gerektiğine vurgu yaparak “Maksimum 10 milyon Euro cezanın yeterliliğine inananlar büyük bir yangını bir şişe şarap ile söndürebilmeye de inanırlar.” şeklinde konuştu. Ele geçirilen paraların bir kısmı eyalet kasasında kalırken diğer kısmı KRV’de amme hizmeti yapan derneklere (gemeinnützig) dağıtıldı. Dağıtılan 25,5 milyon Euro’nun 7,4 milyonu Çocukları Koruma Derneği Kinderhilfswerk, 2 milyonu Serbest Bakım Dernekleri birliktelikleri ve onlara bağlı sosyal yardım kuruluşları, 900 bin Euro’ya yakını da Engelliler Atölyesi, Sınır Tanımayan Doktorlar ve benzeri yardım kuruluşlarına aktarıldı.