Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin staj sorunu yaşamamaları ve sorunsuz staj yapabilmelere imkan sağlamak amacıyla Belediye ile protokol imzalandı.

Domaniç Belediyesi ile yapılan protokol imza törenine, Hayme Ana Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Bülent Gül, Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi İlker Vural ile Belediye Başkanı Sahvet Ertürk katıldı.

Protokol töreninde konuşan Başkan Sahvet Ertürk, Hayme Ana Meslek Yüksekokulunun ilçeye sağladığı sosyo-ekonomik ve kültürel katkılar açısından çok önemli bir kurum olduğunu söyledi.

Ertürk, “Burada öğrenim gören öğrenciler bizim aynı zamanda birer kültür elçimiz. Öğrencilerimize imkanlarımız çerçevesinde destek olmaya çalışıyoruz. Öğrencilerin belediyemizde staj yapmasından, onların eğitimine ve mesleki tecrübe kazanmasına yardımcı olmaktan onur duyacağız" dedi.

Belediyeden her zaman destek gördüklerini belirten Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Bülent Gül, “Staj protokolüyle öğrencilerimizin geleceğe hazırlanmasında, mesleklerinde tecrübe kazanmasında Belediyeyle işbirliğinin yolu da açılmış oldu. Bu imzaladığımız, ayrıca başka kurum ve kuruluşlarla imzalayacağımız protokoller öğrencilerimize staj dönemlerinde kolaylıklar sağlayacağı gibi ciddi bir staj yapma imkanına kavuşmuş, aynı zamanda mesleğe adım atmadan mesleki bir tecrübe kazanmış olacaklar. Her zaman desteklerini gördüğümüz Belediye Başkanı Sahvet Ertürk’e imzalanan bu protokolle öğrencilerimize sağlayacakları imkanlar için teşekkür ediyorum" diye konuştu.(EFE)