HATAY (AA) - Dörtyol Kaymakamlığı tarafından hazırlanan ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) Hatay Yatırım Destek Ofisi tarafından finanse edilen ''Sahil Benim İncim Projesi" sonuçlandı.

Proje, Dörtyol ilçesi sınırları içerisinde bulunan sahil bandının daha etkin ve verimli kullanılması konusundaki çalışmaları içeriyor. 

Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, yaptığı açıklamada, Dörtyol'daki atıl sahili kamu hizmetine etkin ve verimli bir şekilde sunmak için ne yönde yatırım yapılmasının daha uygun olacağının planlandığını belirtti.

Toplam maliyeti 51 bin 465 lira olan projenin 43 bin lirasının DOĞAKA'nın Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında karşılandığını ifade eden Soytürk, şöyle devam etti:

"Kent yaşamının getirdiği stres ve onunla doğru orantılı olarak oluşan psikolojik ve fizyolojik sıkıntılar gibi etkenler insanları seyahate diğer bir ifade ile kendilerini yenileme ve farklı çevrelerde dinlenme isteğine yöneltmiştir. Bu da bugünkü anlamda turizm olarak adlandırdığımız olgunun doğmasına neden olmuştur. Bu Projemiz ile Dörtyol sahil şeridi içerisinde atıl bulunan sahilin ve denizin kamu hizmetine etkin ve verimli bir şekilde sunmak için ne yönde yatırım yapılmasının daha uygun olacağı ve doğrudan planlanan çalışmalara kaynak oluşturmak amacı ile mevcut durum değerlendirilmesi incelendi."