Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu (MATHAP) Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Akın, dolar, avro ve faiz indiğinde Türk Lirası'nın kazanacağını belirterek, "Sözleşmelerimizi Türk Lirası ile yapalım. Her şeyi devletten beklemek yerine herkes üzerine düşeni yapmalı." dedi.

Akın, yönetim kurulu üyeleriyle MATHAP'ta düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz'da hain Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve yardım yatakçıları tarafından yapılmak istenen darbe girişiminde şehit olanlara Allah rahmet, gazilere de şifa dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm terör örgütleri ve vatan hainlerine karşı yürüttüğü mücadeleyi canı gönülden desteklediklerini belirten Akın, "15 Temmuz'da Türkiye Cumhuriyeti'ne ve necip milletine, uçaklarla tanklarla bombalarla mermilerle ve içimizde olup yardım, yataklık yapan hainlerle yapamadıklarını, ekonomik savaş açarak yapmak istiyorlar. Bizler sivil toplum örgütü olarak, bu hainlere necip milletimizle birlikte asla fırsat vermeyeceğiz." diye konuştu.

Akın, çiftçiler, üreticiler ve yetiştiricilere dövizlerini bozdurma çağrısında bulunarak, şunları kaydetti:

"15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimine karşı dik durarak, halkı meydanlara çağıran Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak meydanlara inen necip milletimiz, bugün de Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak, dolar ve avro bozdurarak parasını, Türk Lirası ve altına çevirmeye başladı. Zor günler için biriktirdiği kefen parası olan 100 dolar, 300 dolar gibi elinde olan dolar ve avroları bozduran dar gelirli vatanseverler ve fedakar halkımıza, çiftçimize, kampanyaya destek veren manavımıza, pazarcımıza, esnaflarımıza, üreticimize, yetiştiricimize minnettarız çünkü onlar ekonomik savaşta en ön saftalar. 15 Temmuz'da canını, bugün ise kefen parasını ortaya koyan eli öpülür insanlarımıza, devlet övünç madalyası verilmesi taraftarıyız."

Çok miktarda dövizi olanlara da seslenen Akın, "Ülkemize karşı başlatılan bu ekonomik savaş bir ihtimal bile olsa başarılı olduğunda Amerika, Avrupa ve bu haçlı zihniyetinin parçalama bölme oyunu gerçek olacaktır. Sizin trilyon dolarlarınız sizi kurtaramaz. Dolar, avro ve faiz indiğinde Türk Lirası'nın kazandığını göreceğiz. Sözleşmelerimizi Türk Lirası ile yapalım. Her şeyi devletten beklemek yerine herkes üzerine düşeni yapmalı. Son pişmanlık fayda vermez." diye konuştu.

Akın, 15 Temmuz'da olduğu gibi yine ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını dile getirerek, "15 Temmuz şehit ve gazileri, gelecek kaygısı gütmeden dünyada en değerli varlıkları olan, bir daha geri getirilemeyecek canlarını bir saniye bile tereddüt etmeden feda ettiler. Bizler neden kaygı duyuyoruz? Kaygı duymamız gereken tek şey, ülkemizin bekası, bayrağımız, ezanımız ve vazgeçilmez mukaddes vatanımızdır." ifadelerini kullandı.