Adana’da bir aile, ‘gelinlik’ hayali olan down sendromlu kızlarına düğün yaptı. Birçok davetli ile dans eden ve oynayan genç kız, düğününün tadını doyasıya çıkardı.
Küçüklüğünden beri ‘gelin’ olmak isteyen sendromlu Yeşim Menendiz (23) için ailesi bir otelde düğün yaptı. Şehir turunun ardından otele gelen Menendiz’e babası Mehmet Menendiz eşlik etti. Davul zurna eşliğinde salona giren genç kız, ilk dansını babası ile yaptı. Ardından davul zurna eşliğinde davetliler ile oynayan down sendromlu Menendiz’in mutluluğu ise gözlerinden okundu. Bir ara duygulanan Menendiz, gözyaşlarını tutamadı.
Baba Mehmet Menendiz, çok mutlu olduklarını belirterek, “Ablası gelinlik giydiğinden bu yana ‘Ben de gelinlik giymek istiyorum’ diyordu. Hayallerinin bu olduğunu söylüyordu. Onu da bugün gerçekleştirdi. Çok sevinçli ve mutlu. Hayallerini gerçekleştirdi. Düğünden sonra evimize gideceğiz. Gönlü hoş olsun diye bir düğün gerçekleştirmiş olduk” dedi.
Düğüne katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, geline altın taktı ve hediye verdi. Aileyi kutlayan Sözlü, düğüne katılarak hassasiyetlerini gösteren konutları da tebrik etti.